Streamingnyt

WAOO tilbyder: Beroligende nytårsfilm til hunde på YouTube

Vi kender alle scenariet. Nytårsaften starter et kor af fyrværkeri-forskrækkede hunde. Dels de høje lyde og store lysglimt fra fyrværkeri, dels et generelt højere støjniveau i juleferien. Forskning viser, at film med de rette lydbølger og billeder har en beroligende effekt på familiens bedste ven, og nu lanceres Danmarks første beroligende ti timers hundefilm, A New Year’s Tail. Ligesom mennesker kan bruge tv til at slappe af, så reagerer hunde også afslappende på filmsekvenser.

Der findes mellem 600.000 og 650.000 hunde i Danmark og ca. 60.000 nye hunde er kommet til i år og bor derfor hos en førstegangs-hundefamilie. Det betyder også, at mange nye hundeejere er uden erfaring med, hvordan hunde reagerer på lyd og lys i juleferien.

Filmen er baseret på forskningsresultater, der viser, at film med de rette lydbølger og billeder har en beroligende effekt på hunde, og den indeholder bl.a. beroligende lyde som lyden af en hundemors hjerterytme og smaskelyde af diende hvalpe og naturbilleder i hvide, blå og gule nuancer, som er det farvespekter, som hunde særligt kan se.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder


’A New Year’s Tail’ – Danmarks første beroligende nytårsfilm til hunde
’A New Year’s Tail’ – Danmarks første beroligende nytårsfilm til hunde


Fyrværkeritræning

Frank Poulsen Kirk, markedsdirektør i Waoo understreger, at filmen ikke kan stå alene og at nye hundeejere med fordel kan følge de råd, der er udviklet af ekspert i dyreadfærd Anette Røpke. Hun forklarer, at man kan starte med at træne med sin hund i ugerne op til med en tryghedsøvelse, hvor hundeejeren sidder med hunden i et trygt sted f.eks. badeværelset eller hundekurv, hvor man øver hunden i at falde til ro ved at sidde sammen med hunden og ae roligt, så det over tid forbinder stedet med noget positivt.

Det hjælper at have rolige bevægelser og stryge sin hund med så langsomme strygninger, at man selv bliver helt rolig og træt. Disse rolige lidt dybe strøg udskiller bl.a. oxytocin, der er kroppens trygheds og kærlighedsstof, det giver trygge og rolige hunde. Når man sidder og træner med sin hund foran den beroligende film og kærtegner den, er der således ekstra gode odds for en god nytårsaften.

GODE RÅD

  • Hunden reagerer på menneskets ageren. Hvis du er stresset og bange, så mærker hunden det. Skab derfor en god atmosfære for hunden. Træk vejret roligt og tal langsomt, stryg hunden over pelsen og vis, at situationen ikke er farlig.
  • Skæld ikke hunden ud, hvis den reagerer på lydniveauet og fyrværkeriet. Det forværrer angsten.
  • Luft hunden, inden det bliver mørkt. Gå en lang tur med hunden i snor, mens det er lyst, så hunden er træt og glad.
  • Skærm hunden for lysglimt og høje lyde, ved at rulle persienner ned eller gardiner for, og lad den gemme sig, hvis det giver tryghed. Lav evt. en hule til hunden i en papkasse eller med tøj og tæpper eller i et lunt badeværelse.
  • Sørg for at hundens vandskål er fyldt godt op.
  • Server gerne nogle snack eller et tyggeben, da det kan underholde og skabe ro for hunden.
  • Sørg for, at hunden ikke kommer til at spise jule- og nytårspynt i form af f.eks. truthorn og guirlander.
  • Sørg for, at hunden ikke kan løbe væk. Den kan reagere uventet i en stressende situation.
  • Vis Danmarks første beroligende film til hunde ‘A New Year’s Tail’.
  • Lad ikke hunde komme i nærheden af det afskudte fyrværkeri i dagene efter nytårsaften.

Kilde:  Anette Røpke, dyreadfærdsspecialist


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button