Branche-Nyt

Waoo: Hykleri i DR

Waoo logo 2016DRs magtfulde generaldirektør stiller gerne op til debat om udvikling af dansk indhold, public service og fremtiden tv-seere. Men bag linjerne holder DR sine samarbejdspartnere fastlåst i en verden af i går.

”Vi (er) midt i en digital omstilling, som går utrolig stærkt, hvor de ‘gamle’ distributionsplatforme som trykte aviser, fm-radio og flow-tv erstattes af nye. Den omstilling er en bunden opgave for alle danske medier – private såvel som public-service medier. Ellers bliver vi simpelthen valgt fra af befolkningen.”

Således sagde Maria Rørbye Rønn forud for konferencen TV 2017 i et indlæg om det kommende medieforlig, som kulturminister Mette Bock har åbnet for.

Det er en nem position at tage for generaldirektøren, når nu alle er enige om, at danske indhold skal gøres tilgængeligt, hvis vi vil sikre, at danskere også i fremtiden gider dansk TV. Langt sværere bliver det for DR selv at leve op til ambitionen. Siden 2015 har DR kategorisk nægtet Waoo, som dansk tv-distributør, at blive sidestillet med Apple, Google og Sony.

Det er blevet populært at sige, at TV-branchen har sovet i timen, og at vi må gøre en indsats for at omstille os til nye teknologier. Faktisk har Waoo kæmpet en kamp med DR for netop at få lov til at leve efter den regel, men som den lille spiller i det forhold har vores argumenter ikke kunnet flytte hele Danmarks Radio.

Da vi allerede i 2013 åbnede for Netflix’ App på vores TV-boks, var det nærliggende at bede DR om også at brede DR TV (appen) ud til vores 100.000 tv-kunder side om side med det øvrige tv-indhold. DR har holdt os hen – samtidig med at de indgik aftaler med først Apple og dernæst Sony og Google, som til forveksling ligner det, vi har bedt om.

DR har i skiftende forklaringer afvist Waoo med henvisning til, at Apple og Co. ikke tjener penge på DR’s app, og at DR ikke vil bruge licensmidler til at udvikle app’en til Waoo. Vores indvending om, at vi ikke vil tage betaling for app’en hos vores kunder, og at DR jo allerede har udviklet DR TV til blandt andet til Apple TV og PlayStation, preller i den forbindelse fuldstændig af.

Derfor er det ikke så lidt hyklerisk af Maria Rørbye Rønn at bede andre om at omstille sig. Som fortaler for, at DR’s indhold skal være mest muligt tilgængeligt for de danske forbrugere, burde hun starte med at kigge indad. For hvis der er noget sted, vi i Waoo oplever at få lagt forhindringer i vejen, så er det i samarbejdet med DR.

Kilde: Waoo presse

 

I samme kategori

Back to top button