TV-NytStreamingnyt

VM i Ishockey 2016 på TV 2 Sport og TV 2 Play

Ishockey VM 2016 TV 2 Sport
Foto: Jan Korsgaard / Scanpix / TV 2)

Isen er frossen, skøjterne er slebet, og 25 danske ishockeyspillere i form rejser til Rusland for at deltage i VM i ishockey. Hvordan det går dem, kan du følge direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Det 80. VM i ishockey afholdes i Rusland, og Danmark er bl.a. i pulje med værtsnationen, som både er forsvarende sølvvindere og blandt favoritterne til at vinde VM. Så der er endnu en gang lagt op til store opgaver for de danske spillere i turneringen, der foregår i perioden 6.-22. maj.

Danmark spiller sin første kamp – mod Norge – lørdag 7. maj kl. 14.45. Kampen kan ses direkte på TV 2 SPORT, der sender alle Danmarks kampe samt masser af kampe med de store ishockeynationer. På TV 2 PLAY kan samtlige kampe fra VM ses direkte. Det er TV 2 SPORTs Jimmy Bøjgaard, der bl.a. kommenterer de danske kampe sammen med tidligere VM-målmand Peter Hirsch.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Danmark har et spændende hold i år med fem spillere med NHL-erfaring og flere nykårede nationale mestre i europæiske ligaer. Efter et par magre år med placeringer mellem nummer 12 og 14 skal dette hold kunne spille med om placeringerne 10-12 for at være en succes. Dermed skal fokus også rykkes fra nedrykningstema til en snak om, hvor mange kampe man kan vinde, fortæller Jimmy Bøjgaard.

Udover Jimmy Bøjgaard er Claus Elming også med i Rusland som studieværten, der stiller om til arenaerne og har gæster i studiet.

Danmarks pulje
I alt er 25 danskere udtaget til VM-truppen. Tre af dem spiller til daglig i NHL i Nordamerika, som regnes for verdens bedste liga, syv kommer fra Metal Ligaen i Danmark og de sidste femten fra andre lande. Ud over Rusland kan de se frem til at møde Sverige, Tjekkiet, Schweiz, Letland, Norge og Kasakhstan.

– Overordnet set kunne puljen have set værre ud for Danmark. Danskerne får det naturligvis svært mod nationer som Rusland, Sverige, Tjekkiet og Schweiz, men omvendt er der kampe mod Norge, Letland og Kasakhstan, som enten er helt lige, eller kampe, man skal vinde. Tjekkerne slog vi for to år siden, så man skal heller ikke udelukke en overraskelse mod et af de store hold, siger Jimmy Bøjgaard.

Åbner med et brag
VM åbner fredag 6. maj med et brag med de forsvarende verdensmestre fra USA mod bronzevinderne fra Canada. Kampen kan ses direkte fra kl. 15.10 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Danmarks første kamp, som er mod Norge, kan ses direkte 7. maj.

– Det bliver fuldstændig vildt. Arvefjendeopgørene mod Norge bliver større og større, og sidste år slog Danmark for første gang Norge ved et VM. Nu mødes man i en kamp, som kommer til at definere selve VM for begge lande. Vinderen kan kigge opad og måske blive puljens største udfordrer til at spille med om en kvartfinale, mens taberen med det samme vil få fokus rettet mod nedrykningskampen. Ganske enkelt et must win-opgør for begge lande, siger TV 2 SPORTs ishockeykommentator.

Danmarks åbningskamp mod Norge kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra kl. 14.45. På sport.tv2.dk kan der altid findes resultater, artikler og analyser.

Ishockey VM TV sendeplan

I samme kategori

Back to top button