TV-Nyt

VM fodbold et seerhit også uden Danmark

fodbold vm 2014Hver dansker på tre og derover har på VM’s første knap to uger brugt nøjagtigt syv på at se VM-fodbold på TV 2s og DR’s kanaler, og VM-fodbold er den afgørende faktor i danskernes tv-valg i disse uger.

VM i fodbold er for alvor blevet spændende, og i sidste uge afløste det ene nervepirrende fodboldbrag det andet. Det blev især en opsigtsvækkende fodboldkamp onsdag aften, hvor et velspillende chilensk landshold udraderede de regerende mestre. Der var i gennemsnit 798.000 seere, der fulgte med i den overraskende 2-0 sejr over Spanien, der måtte gå slukørede fra kampen.

Også weekenden bød på spændende fodboldkampe på TV 2, og mens der fredag var 670.000 seere, der heppede i kampen mellem Schweiz og Frankrig, var der 784.000 seere, der så med, da Ghana sørgede for spænding i kampen mod Tyskland lørdag aften. Søndag gik det løs med 569.000 seere til kampen mellem Belgien og Rusland, der endte ud til Belgiens fordel.

Massiv fodboldinteresse blandt danskerne
Siden VM-optakten 11. juni har fodboldinteressen fra danskerne været massiv. I gennemsnit har de danske seere set 6 timer og 7 minutters VM-relaterede programmer på DR’s og TV 2s kanaler, hvor tv-seningen fordeler sig ligeligt. Til sammenligning havde danskerne i samme VM-periode i 2006 – det seneste VM uden dansk deltagelse – set 5 timer og 45 minutters VM-dækning.

Fordelingen af VM-forbruger mellem TV 2s og DR’s kanaler er meget lige. På nuværende tidspunkt ligger 50,2 procent af VM-seningen på TV 2 og TV 2 ZULU, mens 49,8 procent ligger på DR1 og DR3. Tallene kan svinge fra dag til dag, og det betyder i realiteten, at VM-seningen på nuværende tidspunkt er fordelt helt lige mellem kanalerne.

Selv om millionseertal er blevet mere sjældne i dansk tv, har en række halvlege (eller dele af halvlege) under VM formået at tiltrække seertal på over én million.

VM’s foreløbig mest sete kamp er Uruguay-England, som i gennemsnit havde havde 1.019.000 seere på DR1.