VM cykling 2016 på TV 2, TV 2 Sport og TV 2 Play

| onsdag 05. okt, 2016 14:12 | 0 Kommentarer

vm cykling 2016Følg Magnus Cort & co., når de i Qatars stegende hede kæmper for medaljer til Danmark. TV 2 dækker VM-cykling på TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og tv2.dk.

Fra 9.-16.oktober bliver der kørt VM i landevejscykling i Doha i Qatar. Det er en af årets helt store cykelbegivenheder, og Danmark stiller med et slagkraftigt hold, blandt andet Magnus Cort, der vandt to etaper i La Vuelta a España 2016.

Du kan følge den store begivenhed på TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og på tv2.dk, og Rolf Sørensen og Dennis Ritter kommenterer konkurrencen mellem verdens bedste cykelryttere i kamp mod hinanden i discipliner som linjeløb, holdkørsel og enkeltstart.

Flad som en pandekage – og stegende varmt
De færreste vil nok finde på at sammenligne ørkenstaten Qatar med Danmark, men det kommende cykel-VM’s ryttere vil nok mene, at de to lande minder om hinanden. Området omkring Doha er nemlig fladt som en pandekage – eller som en typisk dansk landevej.

Lighederne hører dog op, når det kommer til temperaturerne i oktober. Rytterne må nemlig indstille sig på at skulle knokle i op imod 35 grader – og på, at der kan være en lumsk sidevind.

Enkeltstart
For et år siden ville meget få cykelsportseksperter have gættet på, at Martin Toft Madsen (Almeborg-Bornholm) og Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin) ville blive udtaget til VM-enkeltstarten i Qatar. Men sådan gik det.

– Martin har imponeret med rigtig stærke enkeltstarter i år. Ved DM, hvor han satte profferne til vægs, og med en meget flot enkeltstart i PostNord Danmark Rundt. Her beviste han, at niveauet ved DM ikke var en engangsforestilling, siger landstræner Anders Lund til DCU’s hjemmeside om udtagelsen af Danmarksmesteren til VM.

Den 22-årige Søren Kragh Andersen har kun været professionel i ét år og har kørt cykelløb i samtlige af årets måneder siden sæsondebuten i Tour of Qatar i februar. Her blev han nummer seks, og i maj opnåede han en fjerdeplads på enkeltstarten i Tour of California. Kragh deltager i mændenes enkeltstart, der bliver kørt onsdag 12. oktober.

Et stærkt hold omkring Cort
Magnus Cort får et stærkt hold omkring sig, når han som kaptajn skal forsøge at hente medaljer hjem til Danmark under VM. Cort imponerede stort under det nylige La Vuelta a España ved at hente to etapesejre.

ORICA-BikeExhange-rytteren vil under løbet blive hjulpet af Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin), Michael Mørkøv (Katusha), Christopher Juul Jensen (ORICA-BikeExhange), Matti Breschel (Cannondale Drapac) og Lars Bak (Lotto Soudal).

– Magnus Cort viste i Vueltaen, hvor stærkt et kort han er i en spurt. Han bakkes op af et hold, der kan levere et lead-out i verdensklasse, men som også vil kunne udfordre i sidevinden. Det er ganske enkelt et superstærkt dansk hold med stor kvalitet på samtlige pladser, lyder det fra landstræner Anders Lund. De seks danske mandlige ryttere skal i ilden søndag 16. oktober.

Også kvinder og U19- og U23-ryttere
I kvindernes enkeltstart og linjeløb deltager Julie Leth og Cecilie Uttrup Ludwig. OL-deltageren Amalie Dideriksen er med under linjeløbene, mens Christina Siggaard og Camilla Møllebro Pedersen står klar som reserver.

Under VM i Doha kæmper også de danske U19- og U23-ryttere, blandt andre Simone Eg, Johanne Marcher, Emma Norsgaard Jørgensen, Frederik Rodenberg, Mathias Larsen, Jakob Egholm, Andreas Kron, Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Michael Carbel, Emil Vinjebo og Mads Würtz Schmidt. Den sidstnævnte, meget talentfulde rytter, vandt sidste år VM i landevejscykling for U23-kørere.

Følg med i VM i cykling fra d. 9-16. oktober på TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og på tv2.dk.

Kilde: TV 2

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt