TV-Sport

Vil TV 2 byde på Superliga og Champions League?

Flere sportsrettigheder skal være med til at trække endnu flere abonnenter til TV 2 Play. Tjenesten har rundet 1 million abonnenter og dermed godt på vej mod sit mål om 1,3 mio. abonnenter i 2025.

Til mediet mediawatch.dk udtaler TV 2’s adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen at nye rettigheder skal hjælpe med at udvide tilbuddet for at tiltrække nye kunder. Det betyder bl.a. investeringer i nye rettighedsaftaler på sportsområdet, nævner hun.

De to mest aktuelle store sportsrettigheder, der er på vej til at blive solgt for en ny periode, er Superligaen og Champions League.

Forventeligt bliver det de velkendte aktører, der kommer til at byde på rettighederne til Superligaen. Viaplay Group, der i dag viser 4 af rundens kampe, og Warner Bros. Discovery der har to kampe pr. runde, og så altså TV 2, der sikkert gerne vil have fingrene i den danske topliga.

Det kan ske på flere måder. Superligarettighederne kan fra 2024 sælges til én enkelt aktør eller flere, lige som det er tilfældet nu. Så i realiteten kunne rettighederne havne eksklusivt ved f.eks. Viaplay Group. Det virker dog måske usandsynligt, da man her nok er mest interesseret i topkampene og ikke vil betale merpris for eksklusivitet.

TV 2 kunne måske komme ind og erstatte Discovery, og så dele rettighederne med Viaplay Group. Discovery har ikke været så købelystne over de seneste år, så vil de betale, hvad det koster for at sikre sig Superligaen igen?  Teoretisk kunne rettighederne og blive splittet op i tre, så både Viaplay Group og Discovery og TV 2 alle fik kampe fra ligaen. Det ville nok være den mest seer uvenlige løsning.

Superliga rettighederne kunne også havne hos et internationalt rettighedsfirma eller en kapitalfond. Det er måske ikke det mest oplagte salg, men kan måske friste Divisionsforeningen, såfremt pengene er store nok, og de danske aktører ikke byder så meget, som Divisionsforeningen synes rettighederne er værd.

10. maj åbner Divisionsforeningen kuverterne med bud på Superliga-rettighederne.

Champions League rettighedssalget er også aktuelt, og det med ekstra kampe i et nyt format i den nye rettighedsperiode 2024-27. Her udvides med fire yderligere hold og alle deltagende hold bliver sikret mindst ti kampe. Aktuelt så er Champions League-rettigheder i Norden hos Viaplay Group i Danmark, Telia i Finland og Sverige og hos TV 2 i Norge. TV 2 i Danmark har altså også mulighed for at byde med her, men spørgsmålet er om de kan følge med Viaplay Group, i forhold til hvor meget de vil byde på rettighederne.

I samme kategori

Back to top button