StreamingnytTV-Sport

Viaplay køber rettighederne til den kvindelige italienske Serie A til 10 lande

Nordic Entertainment Group har sikret de eksklusive medierettigheder til at vise den italienske Serie A TIM VISION på Viaplay i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland, Lithauen, Polen og Holland frem til og med sæsonen 2022/2023. Den italienske kvindelige topliga er i stor udvikling, og Viaplay-seere kan streame mere end 40 live-kampe hver sæson.

2021/2022-sæsonen i Serie A TIM VISION starter den 28. august med Juventus som de forsvarerende mestre – Juventus, der i 2020/2021-sæsonen skrev sig ind i historiebøgerne, som det første hold i italiensk fodboldhistorie, der har vundet samtlige kampe i en sæson. De danske landsholdsspillere Sofie Junge og Mathilde Lundorf er begge to af de mange profiler, seerne kan glæde sig til at følge på det stjernespækkede Juventus-mandskab, der udgør et af i alt 12 hold i ligaen. Juventus er dog langt fra det eneste italienske hold med danske profiler på holdkortet. Maria Møller Thomsen og Signe Holt Andersen repræsenterer Lazio, mens rutinerede Janni Arnth hver uge tørner ud for Fiorentina og Sara Thrige for AC Milan.

Fra 2022/2023-sæsonen bliver spillere i Serie A TIM VISION den første kvindelige liga i Italien, der bliver fuldtidsprofessionel.

”Vi har en langsigtet interesse i at bringe kvindefodbold ud til så mange seere som muligt. Viaplay kommer nu til at streame tæt på 150 top-kvindefodboldkampe hvert år, og færdighederne i det italienske spil er en ideel tilføjelse. Vi er især glade for at bakke op om Serie A TIM VISIONS meget velkomne skridt mod fuld professionalisering, hvilket er fremragende nyheder for seere, spillere og sport som helhed,” siger Peter Nørrelund, NENT Group Chief Sports Officer.

Viaplay viser også Supercoppa Italiana og udvalgte kampe fra kvindernes Coppa Italia i de kommende to sæsoner. Foruden Serie A TIM VISION har NENT Group også rettighederne til Englands FA Womens Super League, kvindernes Bundesliga i Tyskland og Gjensidige Kvindeligaen i Danmark sammen med udvalgte kampe fra den spanske Liga Iberdrola. Viaplay bliver desuden den eksklusive hjemmebane for FIFA fodbold-VM for kvinder i 2023 i Sverige, Norge, Danmark og Polen.

Aftalen om Serie A TIM VISION, Coppa Italia og Supercoppa Italiana er blevet forhandlet af det Dubai- og Londonbaserede bureau for Media Sports Management.

Viaplay blev lanceret i Polen den 3. august i år, og tjenesten lanceres i Holland i første kvartal i 2022.

Kilde: Nent Group presse

I samme kategori

Back to top button