Branche-NytViaplay

Viaplay kigger på indsats mod kontodeling

- kæmpe underskud i 2023

Viaplay har udsendt Q4 rapport, og i denne nævnes det blandt andet at Viaplay Group kigger på indsats mod kontodeling, ligesom f.eks. Netflix har gjort.

“Vi kigger også på foranstaltninger for at håndtere deling af konti og samarbejder med branchekolleger for at øge kampen mod piratkopiering..”, lyder det fra CEO Jørgen Madsen Lindemann.

Q4 rapporten gentager i øvrigt deres nye fokus på det nordiske marked og den ændrede strategi fra omkostningstunge originalproduktioner til mere profitable billigere lokale programmer og Hollywood indhold.

“Vores øgede driftsresultater i de nordiske lande blev opvejet af tabene på de internationale markeder, hvilket har været mønsteret hele året, og det er derfor, vi trækker os ud af alle markeder undtagen ét.”

Viaplay nævner også deres prisstigninger, som de begrunder således:

“Vi har justeret vores priser for at afspejle vores unikke underholdningsværdi forslag, både for vores kunder og vores partnere. Viaplay og vores TV-kanaler giver fantastisk værdi for pengene sammenlignet med at deltage i en live sportsbegivenhed, koncert eller gå i biografen.”

Viaplay havde for året et underskud på 9,7 milliarder svenske kroner efter nedskrivninger. Det svarer til til 6,5 milliarder danske kroner.

Viaplay kundeudvikling 2021-2023
Viaplay kundeudvikling 2021-2023 Grafik: Viaplay Group

Viaplay har mistet abonnenter men prisstigninger gør at de samlet set tjener mere end i 2022 på de tilbageværende abonnenter.

I samme kategori

Back to top button