Branche-Nyt

Viaplay Group i stormvejr – Hvordan ser fremtiden ud?

Efter vækst er der nu pludselig mere mørke skyer over Viaplay Group, der også har skiftet chefer på en række poster i den seneste tid. Ganske vist var der allerede lidt mere negative toner omkring 2023 tidligere på året, men alligevel er det som om, at det nu lige pludseligt ser meget svært ud for Viaplay.

Klokken 02:00 natten til mandag 5. juni, så kom beskeden om at CEO Anders Jensen er trådt tilbage med øjeblikkelig virkning, og at Jørgen Madsen Lindemann tager over. Det sker samtidigt med at Viaplay Group nedjusterer og ser noget mere negativt på fremtiden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Der er sket en accelereret forringelse på driften, lavere efterspørgsel og så trækker en realisering af deres omkostningsbesparelsesprogram længere ud end ventet. Nu varsler de underskud på driften på mellem 250 og 300 millioner svenske kroner.

Nyheden har sendt Viaplay Group aktien i et fald på 60%, og det kommer også efter en række udskiftninger på chefposter hos virksomheden over de seneste måneder. Sportschef Peter Nørrelund trak sig i marts og senest i maj var det EVP and Chief Commercial Officer Kim Poder, der sagde farvel.

Altså en usikker tid for virksomheden, efter det ellers har været i god vækst med kraftig international satsning på nye markeder over de seneste år.

Det norske medie Kampanje vurderer, at rigtig mange nordiske kunder har opsagt deres dyre Viaplay abonnement med sport, efter Premier League nu er slut for denne sæson. Særligt forventningerne til de, i Norge nyerhvervede Premier League rettigheder, menes at skuffe. Mediet vurderer også, at Viaplay Group kan ende med at sælge enkelte ikke indtægtsgenererende sportsrettigheder fra og måske også trække sig fra nogle markeder.

Foreløbigt så har Viaplay Group trukket en række af sine finaniselle mål. Man vil melde mere ud i forbindelse med Q2 regnskabs fremlæggelsen den 20. juli 2023.

I samme kategori

Back to top button