TV-Sport

Viaplay fortsætter sats på kvindefodbold – køber rettighederne til Damallsvenskan-fodbold i 10 lande

Fra foråret 2022 kan de danske fodboldfans glæde sig over, at flere af de kvindelige landsholdsstjerner kan følges tæt på Viaplay. NENT Group og fodboldforbundet svenska Elitfotboll Dam (EFD) har indgået et langsigtet partnerskab og viser OBOS Damallsvenskan fodbold på Viaplay fra 2022 til 2026. Partnerskabet sigter efter at udvikle serien til den bedste kvindefodboldliga i verden, og aftalen betyder, at Viaplay vil sende live kvindefodbold i flere timer end nogen anden streamingtjeneste.

Syv live-kampe fra Sveriges bedste kvindefodbolddivision vil fra foråret 2022 være tilgængelige på Viaplay hver uge. Ligaen byder på danske landsholdsstjerner som Sanne Troelsgaard (FC Rosengård), Katrine Veje (FC Rosengård), Stine Larsen (BK Häcken) og Luna Gevitz (BK Häcken).

”Vores ambitioner er, at vi sammen med Elitfotboll Dam bygger OBOS Damallsvenskan op til at blive den bedste kvindeliga i verden. OBOS Damallsvenskan er allerede en utrolig stærk liga med en passioneret fanskare, derfor er det nu tid til at tage ligaen til det næste niveau. Dette er vores hjemmebane – at udvikle sport sammen med rettighedshaverne, mens vi når ud til nye målgrupper og inspirerer dem gennem den bedste streamingtjeneste i branchen”, siger Anders Jensen, President og CEO i NENT Group.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Fra den kommende sæson udvides ligaen til 14 hold, hvilket i alt giver 26 spillerunder og 182 kampe hvert år, mens kampene er planlagt på en måde, som har til formål at udvide kendskabet til OBOS Damallsvenskans på alle Viaplays markeder.

”Denne aftale betyder, at Viaplay viser omkring 350 live kvindefodboldkampe hvert år og placerer os i toppen af ​​denne særlige liga foran alle andre streamingselskaber. Vi har et langsigtet engagement i kvindeidrætten og for at hjælpe sporten til at blive et mere ligeværdigt sted, hvor alle har mulighed for at vise deres evner. Seerne kan se frem til dækning i verdensklasse af en OBOS Damallsvenskan”, siger Peter Nørrelund, NENT Group Chief Sports Officer.

Også hos EFD er der stor tilfredshed med den nye aftale:

”Det er en milepæl for OBOS Damallsvenskan, for vores spillere og klubber samt kvindefodbold generelt, at vi indgår denne langsigtede aftale med NENT Group, og gør det muligt for vores liga at blive vist i 10 forskellige lande”, siger Annika Grälls, formand, EFD.

”Denne femårige aftale med NENT Group, et af verdens førende streamingselskaber, er et historisk øjeblik for svensk kvindefodbold. Det føles spændende at kunne accelerere vores vision om at blive en af ​​verdens mest konkurrencedygtige ligaer, og vi er stolte af at blive nye partnere”, siger Tomas Hoszek, generalsekretær, EFD

Udover OBOS Damallsvenskan viser Viaplay Englands Barclays FA Women’s Super League, Tysklands Frauen-Bundesliga, Danmarks Gjensidige Kvindeliga og Italiens Serie A TIM VISION sammen med udvalgte kampe fra Spaniens Liga Iberdrola. Viaplay er også det eksklusive sted for FIFA Kvinders VM 2023 i Sverige, Norge, Danmark og Polen.

Kilde: Nent Group Viaplay

I samme kategori

Back to top button