TV-Sport

Viaplay fejrer Premier Leagues 30 års jubilæum med en masse fodbold

Premier League, har 30 års jubilæum. Det fejrer Viaplay med egenproduktioner om Erling Haaland-fænomenet, en ny sæson af ’Viaplay Premier Panel’, ’PL30’, Arsenal-dokumentaren ’The Invincibles’ og mange andre dokumentarer, hvis fælles mål er at hylde fodbolden.

Efteråret har været intenst og fyldt med højdepunkter, ikke mindst Erling Haalands indtog i Manchester City. Den unge nordmand har taget Premier League med storm og har blandt andet sat en utrolig rekord ved at score hattrick tre gange i sine første otte kampe. Det og meget mere vil blive fremhævet i endnu et ny-produceret program om Erling Haaland, som får en eksklusiv Viaplay-premiere under landholdspausen.

En anden eksklusiv oplevelse, der venter seerne, er en ny omgang ’Viaplay Premier Panel’ med blandt andre Viaplays egne fodboldeksperter Jaap Stam og Fredrik Ljungbjerg, der debatterer udvalgte klubber fra den engelske fodboldliga.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I løbet af efteråret har Premier League budt på mange overskrifter i pressen – alt fra Arsenals fremgang til toppen, Liverpools haltende start, de frygtløse nytilkomne, fyrede trænere samt Erik ten Hags udfordring om at vende Manchester Uniteds form, for blot at nævne nogle af dem. Og der er stadig meget at tale om, når Viaplays Premier Panel samles til nye samtaler og heftige debatter om verdens mest populære fodboldliga.

’Jeg glæder mig til at samle panelet igen og komme til at dele alles store fodboldviden. Programformatet giver os mulighed for at tale lidt mere udførligt og detaljeret, end det måske er tilfældet i almindelige udsendelser på kampdage. Det er også glædeligt, at seerne tilsyneladende sætter pris på programmet, for jeg får altid spørgsmål, når jeg kommer hjem til Sverige, om hvornår de nye afsnit udkommer, siger Fredrik Ljungberg, der er vært for det stjernespækkede Viaplay-panel.

Efter et begivenhedsrigt Premier League-efterår mangler der ikke emner, som panelet kan diskutere:

’Der er meget at snakke om, ligesom Haalands succes selvfølgelig. Forholdet mellem Manchester United og Ronaldo interessant, ligesom Potters indtog i Chelsea. Så er der spørgsmålet, om Arsenal har kapaciteten til at gå hele vejen, og hvad der sker med Liverpool, siger Ljungberg, der selv havde en strålende karriere i Premier League.

Den karismatiske svensker blev en stor og feteret helt i Arsenal, og hans tid i klubben faldt sammen med en succesfuld æra, hvor holdet gik ubesejret gennem sæsonen 2003-04. En bedrift ingen hold har formået siden Preston i 1888-89. Arsenals kamprække lød på 26 sejre og 12 uafgjorte.

’Vi havde selvfølgelig et fantastisk hold, hvor alle brikkerne faldt på plads. Da vi kom ind i flowet var det ikke et spørgsmål om, om vi ville vinde, men hvad vi ville vinde med, uden at miste den nødvendige ydmyghed’, siger Ljungberg.

Den anden sæson af ’Viaplay Premier Panel’ byder på syv episoder – en for hver af de seks storklubber Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea og Tottenham, samt en episode om de klubber, der har toppet og floppet indtil nu.

Ljungbergs Arsenal-hold fik navnet ’The Invincibles’, hvilket også er titlen på et af de ti nyindspillede specialprogrammer, der fejrer 30-året for Premier League – PL30. Andre episoder inkluderer ‘Klopp’s Champions – A Liverpool Love Story’ og ‘Sir Alex Ferguson: Rise of a Dynasty’.

Viaplay byder også på premiere på dokumentarserien “The Academy”, om Leeds’ talentfabrik og “The Window”, som tager seerne med ind i fodboldagenternes hemmelige verden.

Men Viaplays fodboldfest er langt fra ovre. Udover de nævnte Premier League dokumentarer kan de danske fodboldfans også se frem til premierer på nye dokumentarfilm som “Green Lions”, om Camerouns VM-hold i 1990, “Maradona: The Fall”, om argentinerens skandaløse VM i 1994, “The Phenomenon: The Definitive Story of Ronaldo”, om målscoreren, der også var en del af Brasiliens guldhold som portrætteret i “Brazil 2002: The Real Story”. Og sidst men ikke mindst venter der seerne en italiensk programperle med dokumentaren ’My Name is Francesco Totti’, hvor det italienske Roma-ikon ser tilbage på sin fantastiske karriere.

Premieredatoer for Viaplays kommende sportsdokumentarer – og film:

2. november: Mit navn er Francesco Totti.

4. november: PL30.

5. november: Green Lion, Maradona, The Fall Ronaldo: Phenomenon, Brasilien 2002: The True Story, The Academy – Leeds United.

16. november: Viaplay Premier Panel.

Premieredato for Haaland specials og The Window følger.

Andre aktuelle dokumentarer, der allerede er udgivet på Viaplay, og kan nydes i selskab med ovenstående fodboldtitler er: Class of ’92, 89 (Arsenal 1989), I Believe in Miracles (Nottingham Forest)

Kilde: Viaplay Group

I samme kategori

Back to top button