Streamingnyt

Viaplay – Digital underholdning gør ferierejsen lettere

viaplay nyt logoSkrig og skrål på bagsædet. ”Hvornår er vi der?”. ”Jeg skal tisse”. ”Jeg keder mig”. Bilturen, flyturen eller togturen kan være lang på vej til feriedestinationen. En ny undersøgelse viser, at fire ud af fem danske forældre lader deres børn se underholdning på mobiltelefonen, computeren eller tablet på turen til feriedestinationen for at gøre rejsen lettere.

En stor del af børneunderholdning sker i dag digitalt! Omkring 80 procent lader sig underholde på mobilen, iPads eller computeren på en lang bil- tog eller flyrejse om sommeren. Lidt over en ud af tre forældre siger, at turen vil være hårdere uden digital underholdning. Det viser en ny undersøgelse foretaget af SIFO for Viaplay.

I Danmark er digital underholdning i dag en selvfølge for de fleste børn. 92 procent af forældrene til børn mellem 0 og 10 år oplever, at deres børn regelmæssigt kigger på streamingtjenester som Youtube, Viaplay og gratis play-tjenester. Men i løbet af sommeren – og i situationer, hvor internettet er begrænset af forskellige årsager – kan det være svært at opfylde børnenes behov for underholdning.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

For dem, som er på rejse gennem Danmark, eller holder ferie hvor internetter er dårligt eller ikkeeksisterende, kan det være vanskeligt og meget dyrt at få adgang til den digitale underholdning. Det er endnu værre i udlandet, hvor der er høje roamingtakster og langsomt WiFi. Det bedste er at downloade yndlingsunderholdningen inden rejsen, så du kan se den offline på Viaplay, siger Lotus Hedebroe, PR Manager Viaplay Danmark.

Undersøgelsen viser også, at de danske børn i lang højere grad end før foretrækker digital underholdning frem for traditionelt TV.

Fakta fra undersøgelsen

92 % siger, at deres børn ser på forskellige streamingtjenester hver måned.

80 % lader deres børn kigge på underholdning på rejsen.

79 % af forældre, som lader deres børn kigge på underholdning, er mænd. 80 % er kvinder.

69 % af dem med små børn (0-3) lader deres børn se underholdning på rejsen. For dem med større børn er tallet 87 %.

15 % synes, at rejsen med børn kan være hård.

37 % siger, at rejsen bliver langt hårdere, hvis barnet ikke har adgang til digital underholdning.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev gennemført af TNS SIFO på vegne af Viaplay i juni 2015 via internet interviews. Undersøgelsen giver et repræsentativt udsnit af forældre til børn i alderen nul til ti år. I alt deltog 543 forældre. Resultaterne er statistisk signifikante.

Kilde: Viaplay

I samme kategori

Back to top button