StreamingnytViaplay

Pørni vender tilbage med to helt nye sæsoner

Henriette Steenstrups prisvindende norske dramaserie Pørni vender næste år tilbage på Viaplay med hele to nye sæsoner. Optagelserne finder sted i Oslo og starter i slutningen af april, og handlingen i den første nye sæson tager sin start lige efter slutningen af den tredje sæson. BEMÆRK SERIEN ER SOLGT VIDERE TIL NETFLIX marts 2024.

– Pørni har været et glædesmaraton fra første øjeblik, og det bliver super sjovt at få lov til at spille med i hele to nye sæsoner sammen med min filmfamilie, som jeg elsker så højt, siger Henriette ’Pørni’ Steenstrup.

Mere om den kommende Pørni sæson 4

Sæson fire tager sin start to år efter, vi sidst mødte familien Middelthon. Pørni (Henriette Steenstrup) møder sin gamle flamme Bjørnar på et fly fra Trondheim, da han igen er på farten og på vej tilbage til hovedstaden. Mødet vækker dog imidlertid ingen gamle, romantiske følelser hos Pernille, der har fået sig en ny kæreste – og et bonusbarn.

Hannah (Vivild Falk Berg) har formået at komme ind på medicinstudiet, og hun klarer sig godt i skolen, selvom hun er ret besværet både fysisk og psykisk. I klassisk Hannah-stil stiller hun sig selv spørgsmålet: Hvorfor betale dyre domme for et klamt kollektiv, når man kan få rent tøj og mad serveret derhjemme?

Lillesøsteren Sigrid (Ebba Jacobsen Öberg) skal til at starte i 10. klasse og har haft en kæreste i to år. Samtidig er hun ved at markere sig som et stort målmandstalent.

– Det er det bedste og mest skræmmende i verden at få lov til at fortsætte historien om familien Middelthon, og et ansvar jeg på ingen måde tager let på. Men nu, hvor der heldigvis er flere end mig, der er blevet glade for den her lille bande, glæder jeg mig til at følge Hanna, Sigrid og Leos rejse ind i voksenlivet, og ikke mindst Ole Johan og Pørnis sædvanlige stræben efter det, der er deres eget liv, siger Henriette Steenstrup.

En række kendte ansigter fra de foregående sæsoner vender også tilbage i de nye sæsoner. Herunder: Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eriksson, Deniz Kaya og Jon Ranes. Derudover møder vi helt nye karakterer spillet af Mees Borgman, Ada Othilie Eide, Ole Stavrum og Jake Simmance.

Henriette Steenstrup vandt i 2022 Gullruten for både “Bedste Drama” samt “Bedste skuespiller”, mens hun også løb med Gullrutens pris for “Bedste manuskript”. I år er Henriette Steenstrup igen nomineret i alle disse kategorier, mens både Vivild Falk Berg og Ebba Jacobsen Östberg er nomineret i kategorien ”Bedste birolle”. Vivild Falk Berg var også nomineret under sidste års Gullruten i samme kategori.

Viaplay-serien fik desuden prisen for “Bedste komedie” under Seriekritikerprisen, hvor Henriette Steenstrup også vandt prisen for “Bedste skuespiller”.

– Det er to år siden, vi mødte den uperfekte, empatiske og dybt menneskelige karakter Pernille Middlethon og hendes familie for første gang. Jeg er både rørt og stolt over at kunne se tilbage på det, som er blevet en af fanebærene hos Viaplay, men også i den norske dramabranche. Det, som Henriette har skabt, er så unikt og godt, og vi glæder os over, at eventyret fortsætter med to nye sæsoner på Viaplay. Der er lidt Pørni i os alle sammen, og til næste år får vi alle lidt mere Pørni. Heldigvis, siger instruktør Tanya Nanette Yildiz Badendyck.

Kilde: Viaplay Group presse

I samme kategori

Back to top button