TV-Nyt

Vi ser mindre og mindre tv sammen med andre

55 procent af alle tv-minutter blev set med to eller flere personer foran tv-apparaterne i 1992. I 2012 var tallet faldet til 42 procent. Og i første halvår af 2022 er det kun 31 procent af tv-forbruget, der er foregået i selskab med andre. Det viser tal, som DR Medieforskning bringer i rapporten ’Medieudviklingen 2022’, der udkommer den 26. januar.

Ifølge ’Medieudviklingen 2022’ er DR1 fortsat tv-kanalen med størst samsening – målt over hele døgnet. Her er tallet 37 procent, for TV 2’s vedkommende er det 34 procent, mens tallet for eksempel er helt nede på syv procent samsening på streamingtjenester som YouTube og 12 procent på Discovery+.

De danske tjenester DRTV og TV 2 Play er blandt dem, der har den største andel af samsening på streaming.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Blandt de 15-29-årige er der kun 17 procent samsening mod de 24 procent, som er gennemsnitstallet for alle brugere på tværs af tv og streaming.

Der er dog fortsat tv-programmer, der skiller sig ud, og hvor samseningen er over 80 procent. Det gælder for eksempel ’MGP’, ’X Factor’, ’Disneys Juleshow’ og dronningens nytårstale. Men også velkendte formater som ’Alene i vildmarken’, ’Løvens hule’, ’Fællessang’ og DR Dramas påskeserie ’Det forsvundne Ravkammer’ er nogle af de programmer, som fortsat giver anledning til at mødes i stuen.

Samsening defineres som tv- eller streamingsening, hvor mere end én person sidder foran skærmen.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button