TV-Nyt

Vi fejrer Sønderjylland – Live fra Dybbøl

Selv om coronaen har sat en stopper for mange af genforenings-arrangementerne i Sønderjylland, kommer det ikke til at gå stille for sig på DR, når det på mandag den 15. juni er genforeningsdag. På den dato for 100 år siden overdrog tyskerne officielt Sønderjylland til Danmark.

Mandag aften klokken 20.00 sender DR1 en time direkte fra Dybbøl Banke, når Kåre Quist er vært for programmet ’Vi fejrer Sønderjylland – Live fra Dybbøl’. Her har DR fået lov til at indrette en scene på Skanse 4, som var den største og vigtigste skanse i forbindelse med Slaget ved Dybbøl i 1864.

I løbet af de 60 minutter mandag tager Kåre Quist og gæster temperaturen på det Sønderjylland, der blev til Danmark for 100 år siden. Med sig til at ’måle’ har Kåre Quist en række mænd og kvinder, der enten stammer fra Sønderjylland eller har et nært forhold til landsdelen. Blandt dem er tidligere statsminister Poul Schlüter, sangerne Michael Falch, Jacob Dinesen, Per Vers og Rikke Thomsen, skuespilleren Bodil Jørgensen og Sønderjysk Pigekor.

Statsminister Mette Frederiksen holder en tale om Genforeningen foran Dybbøl Mølle, ligesom Dronning Margrethe medvirker i et interview med DR Syds Anette Johnsen og Jens Conrad-Petersen. Her fortæller Dronningen om sit forhold til egnen og om den helt særlige oplevelse hendes farfar, Christian X, havde for 100 år siden, da kongen red over den gamle grænse på en hvid hest ved Frederikshøj nord for Christiansfeld.

DR1-aftenen fra Dybbøl er blevet til i et samarbejde mellem DR Event & Udvikling og DR Syd, og vært Kåre Quist glæder sig til en festlig aften med musik, underholdning og interviews.

Efter ’Vi fejrer Sønderjylland – Live fra Dybbøl’ mandag fra klokken 20.00-21.00 på DR1, er Sønderjylland endnu mere i fokus på kanalen, når seerne klokken 21.25 kan se, hvordan DR’s drama-dokumentarserie ’Grænseland’ blev til. Serien om grænselandet, der netop er blevet sendt på DR1, kan fortsat ses på DRTV.

15 jun 2020 20:00
DR1 DR TV

Vi fejrer Sønderjylland – Live fra Dybbøl DR1 DR TV
Underholdning

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: DR

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Euro 2020 ViaplayReklamelink

I samme kategori

Back to top button