Branche-Nyt

Vi benytter on-demand som aldrig før

Ericsson har publiceret sin årlige Ericsson ConsumerLab TV & Media Report, der repræsenterer synspunkter og vaner for 680 millioner forbrugere, hvilket gør rapporten til den største af sin slags inden for TV-industrien.

image_27599

Rapporten viser, at Video-on-Demand-tjenester (VOD) opfylder forbrugernes behov og dermed gør det muligt for forbrugerne at ændre deres TV-vaner. Forbrugerne bruger nu seks timer om ugen på at streame serier, programmer og film on-demand. Det er mere end en fordobling siden 2011 og i dag udgør TV- og video-on-demand 1/3 af forbruget.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Samtidig optager brugergenereret indhold en stadig større del af forbrugernes tid foran skærmen. Knap en ud af ti forbrugere ser YouTube mere end tre timer dagligt og en ud af tre anser det nu som meget vigtigt at kunne se brugergenereret indhold på deres TV derhjemme.

Rapporten viser også en kraftig vækst i visning af video på mobile enheder. I dag ser 61 procent video på deres smartphone, hvilket er en stigning på 71 procent siden 2012. Knap 2/3 af teenageres TV- og videoforbrug foregår nu på en mobil enhed, eksempelvis en tablet, laptop eller en smartphone.

René Skytte Christoffersen, strategisk direktør hos Ericsson Danmark, siger: “Den fortsatte stigning i forbruget af on-demand medieindhold viser, at forbrugerne på tværs af alle alderstrin selv vil bestemme hvor og hvornår de vil se film og TV. De afgørende parametre for dem er kvalitet og fleksibilitet og det er derfor afgørende, at medieindustrien og udbyderne har fokus på innovative forretningsmodeller, som understøtter netop disse parametre”.

Information om rapporten
Baseret på interview med over 22.500 personer er resultaterne i Ericsson ConsumerLab TV og Media Report 2015 repræsentativ for 680 millioner forbrugere, hvilket gør rapporten til den største af sin slags inden for TV-industrien. Med understøttende data fra box-målinger og kvalitative undersøgelser, giver rapporten et detaljeret billede af den nyeste forbrugeradfærd, holdninger og krav i forhold til TV og medier, samt den potentielle indvirkning disse tendenser kan have på nuværende industriers forretningsmodeller.

Interviewene blev foretaget med forbrugere i alderen 16 til 69, på tværs af 20 markeder: Brasilien, Canada, Kina, Colombia, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Mexico, Portugal, Rusland, Spanien, Sydkorea, Sverige, Taiwan, Tyrkiet, Storbritannien, Ukraine og USA. Alle respondenter har en bredbåndsforbindelse til internettet derhjemme, og ser TV/video mindst en gang om ugen. Næsten alle bruger internettet dagligt.

I samme kategori

Back to top button