TV-Nyt

Den Anden Verden – Årets julekalender på DR1

den anden verden julekalender dr1
Foto: Carsten Andersen, DR

Den anden verden er årets nye julekalender på DR1.

’Den Anden Verden’ er den eventyrlige fortælling om de to tvillingesøstre SARA og ANNA på 15 år. Sara og Anna er begge involveret i børne- og ungdomsteatret DET GYLDNE TEATER, som ledes af deres mor, RIKKE. Sara skal spille hovedrollen i årets juleforestilling, om hvad der skete med Tornerose, efter hun blev vækket af prinsen. Anna, som lider af sceneskræk, er sufflør og hjælper til på teatret.

Sara bliver forelsket i sin medspiller, Janus, og tror, hun kan erobre ham, men Janus har allerede en kæreste. I kærestesorg, trods og desperation balancerer Sara på rækværket af en bro over en å og falder i vandet. Hun mister bevidstheden, og mens Anna kæmper for at få hende op af åen, kommer Sara i kontakt med Brødrene Grimms dramatiske og farlige eventyrverden, hvor hun glider ind i Snehvide-eventyret som sig selv i Snehvides sted, på flugt fra Den Onde Dronning.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sara møder De Syv Små Dværge og ikke mindst Prinsen, som hun forelsker sig heftigt i. Men netop som hun er kommet i kontakt med ham, bliver hun rusket hjem af Anna. Sara tror, hun har drømt, men en grannål fra eventyrverdenen afslører, at hun har været af sted. Hun finder en måde at bruge sit åndedræt på, der sender hende ind i eventyret, mens det ser ud, som om hun sover. Anna bliver pålagt den vigtige opgave at vække Sara, når hun skal tilbage fra ’Den Anden Verden’.

Herfra tager begivenhederne fart. Sara har besluttet sig for, at hun vil vinde Prinsens hjerte. Men hun skal runde nogle flere Grimm-eventyr og gå grueligt meget igennem, før Prinsen og hun får en chance for måske at nå hinanden.

I virkelighedens verden begynder Sara at finde teateruniverset barnligt og distancerer sig fra sine omgivelser. Anna bekæmper sin sceneskræk og overtager hendes rolle. Og mor Rikke kæmper for at få lov til at gennemføre sin forestilling, eftersom sponsoren Søren stiller ultimative krav til hende. Han vil have nisser med i eventyrstykket, ellers lukker han teatret.

Den Onde Dronning ønsker til stadighed at være den smukkeste i landet her og forfølger Sara, uanset om hun kommer til ’Den Anden Verden’ i skikkelse af Snehvide, Askepot eller sig selv. De onde stedsøstre vil også giftes med Prinsen og låser Sara inde i fadeburet. Heksen fra Hans & Grete har bagt en masse smukke og lækre kager, men hun er sulten på noget andet. Sara møder masser af modstand i ’Den Anden Verden’ og må få hjælp fra nye og gamle venner for at overvinde de farer og udfordringer, som hun møder på sin vej i ’Den Anden Verden’

Producent Andreas Hjortdal siger om ’Den Anden Verden’:
”I ’Den Anden Verden’ genskaber vi de ikoniske Brdr. Grimm-eventyr og giver dem et nyt og frisk tvist – både i fortællingen og visuelt. Julekalenderen fokuserer på det, der er kernen i Brdr. Grimms fortællinger – nemlig den universelle fortælling om det at blive voksen. Om at være ung og modig og turde tage de første skridt ud i en ny og fascinerende verden. Derudover ønsker vi med ’Den Anden Verden’ at fortælle en underholdende, smuk og spændende historie som familien kan samles om i december måned.”

Den Anden Verden er optaget over otte måneder på forskellige locations i Danmark, en enkelt dag i Sverige, og i studierne i TV-Byen i Søborg.

Julekalenderen er på 24 afsnit, som sendes på DR1 hver aften kl 19.30 og i DRUltra app’en fra kl 6.00 om morgenen.

Karaktererne i Den Anden Verden

dsc4682 crop u3530

SARA

Spilles af Caroline Vedel. Sara er vokset op med sin mors teater og har haft flere hovedroller. Hun er teenager med stort T og er ved at være træt af de barnligt-naive eventyrstykker, som hendes mor skriver. Da hun finder vejen til Grimms eventyrlige verden, opdager hun et univers, som er forunderligt og stort, og som hun bliver draget af. Så draget, at hun har svært ved at sige stop, selv når legen bliver allermest farlig. Sara MÅ bare af sted til ’Den Anden Verden’, for tænk hvis det lykkes at score Prinsen.
dsc4669 crop u3514

ANNA

Spilles af Fanny Leander Bornedal. Anna er ligesom sin tvilling Sara vokset op omkring Det Gyldne Teater og spillede masser af roller, da hun var mindre. Men på et tidspunkt blev hun ramt af alvorlig sceneskræk og har siden arbejdet i kulisserne som sufflør og medhjælper.
Anna er ’lillesøster’ i tvillingeforholdet og er vant til, at Sara styrer. Men da Sara oftere og oftere tager af sted til ’Den Anden Verden’ og mister interessen for teatret, åbner der sig nye muligheder for Anna.
dsc6396 crop u3575

RIKKE

Spilles af Christine Albeck Børge. Mor til Sara og Anna og leder af Det Gyldne Teater, som laver halvprofessionelle forestillinger med børn og unge i alle rollerne. Rikke fik tvillingerne med sin ungdoms kærlighed, Mikkel, der døde, da pigerne var et par år gamle. Mikkel startede i sin tid Det Gyldne Teater, og Rikke viderefører det i hans ånd. Hun taler stadig med sin afdøde mand, som hun spørger om råd, hver gang hun er i tvivl. Rikke har svært ved at lukke en ny kærlighed ind i sit liv – og bruger i stedet al sin energi på teatret.
dsc6694 crop u3601

PHILIP

Spilles af Lars Brygmann. Teatrets scenograf og altmuligmand. Startede Det Gyldne Teater med Mikkel i sin tid og har siden Mikkels død været Rikkes tro væbner. Philip er en original og dygtig scenograf, der sikkert kunne have gjort karriere på større teatre, skønt han har visse problemer med at overholde deadlines. Philip kunne dog næppe forestille sig at være et andet sted; han elsker Det Gyldne Teater. Philip får hjælp af verdens mest umulige assistent, PEDE, der til gengæld kan læse Grimms eventyr på tysk og har sans for magiske verdener.
image002 crop u3637

JANUS

Spilles af Jacob August Ottensten. Janus er på alder med Sara og Anna og har været skuespiller på Det Gyldne Teater, så længe han kan huske. For tiden øver han på rollen som Prinsen, der vækker Tornerose med et kys. Det kommer bag på ham, at Sara bliver så vild med ham udenfor scenen – de har jo kendt hinanden altid, og desuden har han allerede en kæreste, skøjteprinsessen EMMA. Janus er en blid og følsom fyr, men går ikke af vejen for en god fægtekamp med sin ven ALBERT, der spiller den onde fe i Det Gyldne Teaters juleforestilling.
dsc6385 crop u3616

SØREN

Spilles af Dan Zahle. Det Gyldne Teaters sponsor. Søren er blevet rig på sin kæde af ’Sørens Bistro’-restauranter, men han har en stor, nostalgisk kærlighed til børneteater, fordi han mener, at hans barndoms teateroplevelser har været med til at forme ham. Derfor har han investeret mange penge i Rikkes teater, men synes, at Rikke træffer de forkerte valg. Han vil have nisser med i juleforestillingen, og desuden synes han, at hans datter CAMILLA bør få en større rolle i stykket.

 

dsc2865 crop u3678

PRINSEN

Spilles af Andreas Jessen. Eventyrprinsen fra ’Den Anden Verden’. En romantisk helt på hesteryg og med sit eget slot. Prinsen længes efter at finde den helt rigtige pige og søger overalt i riget. Men da han og Sara forelsker sig i hinanden, må de begge sande, at der er modstandere og forhindringer overalt, og at det kræver en stor indsats bare at få lov til at nærme sig hinanden.
dsc6342 crop u3725

DRONNINGEN

Spilles af Sofie Gråbøl. Dronningen bor på sit eget dystre slot i udkanten af riget. Hun er besat af sin egen skønhed og kan ikke tåle, hun er ved at blive en temmelig moden kvinde. Derfor må hun konstant søge bekræftelse hos SPEJLET, der gør sit bedste for at tale hende efter munden, men ikke kan lyve. Derfor må det igen og igen indrømme, at nok er Dronningen smuk, men et sted i ’Den Anden Verden’ er der en ung pige, som er smukkere endnu …

I samme kategori

Back to top button