Arkiverede Tests

Vantage VT-600C

Det er et stykke tid siden jeg har testet en kabel-tv boks her på DIGITALT.TV, og det har sjældent været twin tuner modeller, det rådes der bod på nu med en helt ny model fra den tyske producent Vantage.
Vantage VT-600C er en twin tuner boks med mulighed for optagelse på en ekstern harddisk. Læs mere i denne anmeldelse af Vantage VT-600C.
Producent: Vantage

Om anmeldelsen

Jeg har testet Vantage VT-600C med Stofa kabel-tv signal og dermed som alternativ til Zaptor boksen.

Specielt for Stofa kunder kan muligheden for at optage digitalt via boksen være interessant, eftersom Stofa jo ikke selv tilbyder en boks, der kan optage.

Køber du en Vantage VT-600C, må du undvære de interaktive tjenester, såsom start forfra og leje af film som udbydes af f.eks. Stofa og YouSee.

Vantage VT-600C design

Vantage VT-600C er i sort med Alpha numerisk frontdisplay, der viser kanalnavn eller ur i standby. Fronten byder på de mest nødvendige knapper, så boksen kan betjenes uden fjernbetjeningen.  Designet er i øvrigt velkendt fra Vantage’s tidligere modeller.  Boksen måler 260 x 57 x 180mm.

Vantage VT-600C har bag frontklappen en kortlæser på fronten, men denne er til kodningssystemet Conax. Dermed kan den ikke benyttes til kodede kanaler hos hverken Stofa og YouSee.

Der er 2 common interface porte, så du har mulighed for at se kodede kanaler med en digital kortlæser fra enten Stofa eller YouSee. Den nye CI+ standard understøttes i øvrigt på boksen men bruges endnu ikke af danske udbydere.

Desuden bag frontklappen finder vi en USB tilslutning.

Vantage VT-600C tilslutninger

På bagsiden af boksen tilbydes følgende tilslutninger:

  • Strømafbryder
  • HDMI udgang
  • USB tilslutning
  • 2 x RF indgang til kabel-tv signal (+ 2 udgange dog ikke med rf-modulator)
  • Analog lydudgang
  • Optisk lydudgang

Der er som nogle måske bemærker ikke en scart udgang på boksen og heller ikke komponent video udgang. Eneste billedudgang er HDMI. Det betyder også, at jeg har måttet lave skærmgrabs fra menuerne i denne anmeldelse via almindelig kamera og ikke via at optage udgangssignalet.

Det følger med i pakken:

  • 1 x Vantage VT-600C
  • 1 x antennekabel
  • 1 x Fjernbetjening med batterier
  • 1 x tysk manual (endnu er en engelsk udgave tilsyneladende ikke tilgængelig, da denne anmeldelse forfattes)

Lidt uheldigt så omtale manualen et kort tilslutningskabel fra tuner 1 til tuner 2, men dette medfølger ikke i praksis, kun et længere antennekabel.

Strømforbrug – Vantage VT-600C

Boksen bruger i strømbesparende standby under 1 watt, men det betyder også, at der ikke er aktiv forstærkning af signalet i standby, hvilket forhindrer at du kan se tv via din fladskærms indbyggede tuner(e), når boksen er i standby. Man kunne måske have ønsket sig at kunne vælge en ikke helt så strømbesparende standby modus. Boksen er også et stykke tid om at starte op fra standby, eftersom så meget slukkes.

I brug måler jeg boksen til at bruge 12 watt selv med USB harddisk tilsluttet.

Førstegangsinstallation – Vantage VT-600C

Vantage VT-600C installationen indledes med valg af sprog. Dansk er muligt men i praksis er noget i menuerne dog stadig på engelsk med dansk valgt som sprog. Der skal også vælges landeindstilling men her er Danmark ikke en mulighed, så jeg valgte Sverige. Herefter indstilles tid og der foretages en automatisk kanalsøgning. Denne fandt imidlertid ikke alle kanaler fra Stofa. I stedet kan det i forhold til Stofa anbefales at afbryde søgningen og i stedet søge manuelt med netværkssøgning slået til på frekvens: 346 SR: 6900. Så finder boksen alle kanalerne.

Det krævede en manuel søgning med netværk sat til ja for at få alle Stofa kanaler indlæst.

Jeg savner lidt mulighed for kun at scanne ukodede kanaler, men det tilbydes desværre ikke på boksen. Kanalerne gemmes i den rækkefølge, de bliver fundet og altså ikke i en mere prioriteret rækkefølge, men du kan redigere og lave favoritlister i stedet. Disse er der syv prædefinerede af men de kan heldigvis omdøbes.  Det er også muligt at flytte kanalerne i hovedlisten, og her er det muligt at markere en række kanaler og flytte dem samtidigt, hvilket er praktisk.

At det kan betale sig at opgradere softwaren viste sig hurtigt i min test af boksen. Billedet kom og forsvandt såfremt jeg kørte det igennem min Yamaha Receiver, men en software update løste dette problem og det fremgik endda af den medfølgende PDF hvad firmware updaten rettede inklusive mit problem. Det er godt at se at der informeres og opdateres aktivt. Anmeldelsen her er i øvrigt foretaget med software version 02.03

Billed/lydindstillinger og kvalitet – Vantage VT-600C

Vantage VT-600C tilbyder opløsningerne Auto, 576p, 720p, 1080i og 1080p på sin HDMI udgang. Jeg vurderer at boksen leverer et glimrende billede via HDMI udgangen, bedre end flere af de DVB-C bokse jeg tidligere har testet. I forhold til lyden, så synes jeg, at lydniveauet er lidt lavt via HDMI udgangen selv med volumen skruet helt op på selve boksen. Det er muligt at slå Dolby Digital til på både den optiske og HDMI udgangen med sync justeringsmulighed.

Undertekster/Tekst-tv – Vantage VT-600C

Undertekster virker men med visse uhensigtsmæssigheder

For at automatisk få undertekster på kanaler, der sender med enten tekst-tv eller DVB undertekster, så skal undertekst slås til i menuen OSD-indstillinger. Det er desuden vigtigt at sprogindstillinger er sat til dansk for undertekster i menuen ”Sprogindstillinger”. Denne indstilling aktiverer tilsyneladende dog også undertekster for hørehæmmede på f.eks. nyheder på TV 2, og kan tilsyneladende kun slås fra ved at gå ind i menuen og slå det fra. Der findes en Text knap på fjernbetjeningen, men denne har jeg ikke kunnet få til at slå underteksterne fra, når det er slået til i OSD indstillinger menuen.

Undertekster sendt via tekst-tv vises lidt småt efter min mening, men er til at leve med, men det er irriterende at de er placeret højere end normalt i billedet. Også ved optagelser fungerer Tekst-tv undertekstning ikke optimalt. Ved afspilning vises de ikke automatisk, men skal vælges manuelt via Text knappen, og hvad værre er, så er de ikke synkrone, når optagelsen afspilles.

For at starte Tekst- TV skal der trykkes på Text knappen. På kanaler med valgfrie undertekster skal der derefter vælges tekst-tv manuelt, det kan ikke vælges med kun 1 tryk, hvilket er lidt irriterende. Men tekst-tv fungerer hurtigt med sidehukommelse.

Betjening og EPG – Vantage VT-600C

Boksen virker i sin betjening ganske logisk og hurtig, også til at skifte kanaler. Har man brug for hjælp i forbindelse med skærmmenuer, så trykkes der på help knappen på fjernbetjeningen, hvor mulighederne forklares uddybende. Det er en fin tilføjelse som flere andre producenter kunne lære af.

Fjernbetjeningen er ganske ok i sit design og funktion. Man kan måske diskutere knappe layoutet men det er nok en smagssag og spørgsmål om tilvænning.

EPG i det Vantage har valgt at kalde weekly format

EPG i daily visnings format

Den elektroniske programguide er som standard sat til tidslinje visning men kan også sættes til listebaseret. Et klik på den gule knap skifter også mellem de 2.  Det er positivt at man kan se tv i et lille vindue, mens man befinder sig i EPG vinduet.

Boksen tilbyder billede i billede funktion

Ved et tryk på PIP knappen på fjernbetjeningen får du billede i billede visning. Via swap knappen kan du bytte mellem de kanaler i PIP funktionen. Det virker på standardopløsningskanaler men ikke på HDTV kanaler. Dog kan du godt skifte til en HD kanal med billede i billede funktionen og stadig se en SD kanal i det lille billede.

Mosaic knappen giver adgang til et hurtigt overblik med billeder over hvad der sendes lige nu på 4 eller 6 kanaler.

PVR / Medieafspilning – Vantage VT-600C

Vantage har ikke indbygget PVR, men kræver at du tilslutter en ekstern USB harddisk. Jeg har i denne anmeldelse testet med en 500 GB USB harddisk fra Iomega, der får strøm alene via USB tilslutningen. Boksen benytter formatet FAT32 som filformat på harddisken. Jeg havde af uvisse årsager ikke held med at formatere disken via boksen, men en FAT32 formatering på PC via værktøjet HP USB Disk Storage Format Tool løste det.

Eftersom boksen har twin tuner, så kan du helt frit se et program og optage et andet. Det er også muligt at optage 2 samtidigt, men det virkede ikke for mig, såfremt det var 2 kodede kanaler.

Programmering af optagelser sker enkelt via EPG eller manuelt.

Optagelser kan ses via et tryk på knap på fjernbetjeningen. Der er hukommelse for, hvortil man sidst kom i en afspilning og også mulighed for at klippe i optagelser eller sætte bogmærker. Der kan spoles med op til x64 hastighed og piletasterne kan benyttes til hurtigere at springe frem i optagelser.

Timeshift er som standard sat op til kun at starte manuelt men kan også aktiveres, så det automatisk optager, det du ser, så du kan spole tilbage.

Alt i alt byder Vantage VT-600C på en ganske stærk PVR del.

Optagelser gemmes i formatet .trp. Eftersom FAT32 filformatet benyttes, så bliver optagelser over 4 GB i størrelse splittet op.

Ifølge manualen så understøttes afspilning af formaterne

– MP3, WAV,

– MPEG2, MPEG4

– XVID, Quicktime, Flash, MP4, MKV, Mov, WMV

– JPEG

– TRP, TS

Jeg har dog ikke held med at få lyd på flere mkv og WMV filer jeg afprøvede.

Konklusion

Vantage VT-600C virker som en ganske velfungerende boks med ganske logisk og hurtige menuer. Billedkvaliteten er rigtig god og den er hurtig til at zappe mellem kanaler.

At boksen har 2 tunere, er et plus der sikre dig at kunne optage 1 program og se et andet eller 2 programmer samtidigt. Boksens PVR del fungerer godt og tilbyder også redigeringsmulighed i dine optagelser.

Boksen er ikke 100% optimeret til danske forhold i forhold til undertekster og kanalsøgning, men man kunne håbe Vantage kunne gøre lidt på denne front i forhold til fremtidige opdateringer.

Vantage VT-600C er samlet set et godt bud på en twin tuner PVR boks til kabel-tv til en pris, der er til at betale.

Hurtig og generelt velfungerende boks
Flot billedkvalitet
God PVR del
Undertekst supporten kunne være mere optimeret – problemer med tekst-tv undertekster placering og synkronitet ved afspilning af optagelser
Strømbesparelse betyder relativ lang opstartstid fra standby
Virker ikke optimalt i forhold til at optage 2 kodede kanaler samtidigt

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard