TV-Nyt

Uopklarede sager i Station 2

station 2 tv 2
(Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Hvad har et voldsomt røveri i Aalborg at gøre med et drab i Gladsaxe og en stjålet iPad fra Holeby? Alle tre sager er uopklarede og en del af de to specialprogrammer, som TV 2s kriminalmagasin sender under titlen “Station 2 Uopklaret”.

– Målet er at få opklaret nogle af de mange sager, og derfor håber jeg, at danskere, der sidder inde med vigtige oplysninger, står frem. Det betyder rigtigt meget for ofrene, siger Anne-Katrine Bondo, vært på “Station 2 Uopklaret”.

Hun er sammen med Karin Cruz Forsstrøm og Niels Brinch værter torsdag 23. og torsdag 30. januar, når der sendes direkte fra det store mobile studie, der parkeres i henholdsvis Herning og Aalborg.

Vi kan – i fællesskab
Politiet gør et stort arbejde, men hvis danskerne engagerer sig i opklaringerne, kan vi måske komme et stykke videre.

– Vi kan alle få stjålet en mobil, blive overfaldet eller komme hjem til en dør, der er brudt op. Det er grænseoverskridende at blive udsat for kriminalitet. Men vi kan også stå sammen og hjælpe hinanden videre, og det er netop, hvad vi sætter på dagsordenen i “Station 2 Uopklaret” ved at åbne nogle af de sager, der mangler slutning, siger Ulla Pors Nielsen, TV 2s event- og udviklingschef.

Peberspray og vidner
I de to programmer vil redaktionen tage fat i både uopklarede drabssager og i sager om forsvundne danskere, tyverier og røverier. Blandt andet flere voldsomme røverier, hvor gerningsmændene har brugt peberspray som våben.

Og hvor gode vidner er vi så, når det gælder? “Station 2 Uopklaret” laver et eksperiment og tester, hvad vi egentlig husker og hvor troværdige oplysninger, vi giver som vidner. 

Seks betjente sidder klar
Alle danskere, der sidder inde med vigtig viden, kan gøre en forskel, når TV 2 sætter fokus på uopklarede sager. I et call-center i på TV 2 i København sidder Niels Brinch i de to direkte programmer derfor også klar sammen med seks betjente for at tage imod telefoniske henvendelser fra seerne. De to politiinspektører Bent Isager-Nielsen og Michael Ask vil også svare på spørgsmål om uopklarede sager.

Og på Station 2s facebookside her kan danskerne efterlyse stjålne ejendele, uanset om det drejer sig om en bil eller arvesølvtøj. I det første program fortæller Vivi Henningsen fra Holeby om den tablet, hun fik stjålet sidste år, og som er specielt værdifuld, fordi den indeholder uerstattelige billeder af hendes nu afdøde mand. 

“Station 2 Uopklaret”
Torsdag 23. januar kl. 20.50 – fra Herning og København
Torsdag 30. januar kl. 20.50 – fra Aalborg og København

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button