Branche-Nyt

Undersøgelse: Her er en opskrift på den ultimative TV-serie til det nordiske marked

Autenticitet, genkendelse, realisering og noget ekstremt er nogle af de vigtigste ingredienser, som en TV-serie skal indeholde for at få succes hos de nordiske seere. Det viser rapporten The Ultimate TV Show, produceret af Samsung og Annette Hill, professor i medie- og kommunikationsvidenskab ved Lunds Universitet.

Rapporten, der blev produceret af Annette Hill og hendes forskningsgruppe, undersøger, hvad skandinaverne værdsætter i en TV-serie. Gennem kvalitative interviews med 44 respondenter fra Sverige, Danmark, Finland og Norge i alderen 18-38 år blev det præciseret, at ingredienserne autenticitet, genkendelse, realisering og noget ekstremt spiller den største rolle.

 • Autenticitet
  • Uanset hvilken genre skandinaverne ser, vil de have, at serien indeholder en autentisk følelse. De leder efter ægte følelser i animerede serier, troværdige verdener i fantasy, karakterer man kan forholde sig til i komedier og virkelighedstro miljøer i krimiserien. For at bibeholde seernes interesse skal alt fra casting til tidstypiske miljøer stemme overens.
 • Genkendelse
  • At kunne genkende sig selv i en TV-serie er en af de vigtigste faktorer for, at vi kan forholde os til det, hvad enten det handler om karakterer, steder, begivenheder eller situationer. Et velkendt sted, en dialekt eller et problem, du kan genkende, får seeren til at involvere sig i handlingen og serien i højere grad.
 • Realisering og udvikling af karakterer
  • Dette er knyttet til både seriens plot og karakterernes udvikling. Jo mere kompleks, gennemtænkt og omfattende plottet og karaktererne er, i jo højere grad kan seerne forholde sig til det og have lyst til at fortsætte med at følge serien.
 • Noget ekstremt
  • Hvem kan ikke lide den excentriske person i en serie? Vi elsker karakterer, personligheder, miljøer og handlinger, der er ekstreme. Uanset om det drejer sig om reality-deltageres vanvittige intriger eller en afsporet karakterudvikling, fungerer ekstreme verdener og karakterer som en pause fra ens egen hverdag og underholder seeren.

Vi er virkelig i en gylden tidsalder, når det kommer til TV-serier, og i dag har vi flere muligheder end nogensinde. Gennem hele undersøgelsen har vi fået indblik i fantastiske historier om, hvordan TV-serier har formet mennesker, hvordan de bruger serier til selskab eller som et redskab til at kontrollere deres humør. Det har været fantastisk at tage del i disse stærke subjektive oplevelser og skabe rapporten The Ultimate TV Show. Jeg håber, at undersøgelsen kan give producenterne hjælp og vejledning til, hvilke elementer der bør fokuseres på, og som man ikke må gå glip af for at skabe TV-serier, der får succes Skandinavien, siger Annette Hill, professor i medie- og kommunikationsvidenskab ved Lunds Universitet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

The Ultimate TV Show trailer

Traileren tager rapportens indsigt til efterretning og har kombineret de vigtigste ingredienser i, hvad der kan være traileren til den mest ultimative TV-serie. Gennem velkendte miljøer og begivenheder følger vi karakteren Tiger Queen i hendes forfølgelse af kærlighed. Traileren tager os gennem en verden af reality og gennem tidsportaler til en dystopisk og ødelagt verden, hvor vores hovedpersons erfarer, at det hun ledte efter, var lige foran af hende hele tiden.Det ultimative TV-program
Det ultimative TV-program


Læs rapporten The Ultimate TV Show her.

Kilde: Samsung presse

Image

I samme kategori

Back to top button