Ultimatum tilbage på TV 2

| onsdag 18. maj, 2011 18:07 | 0 Kommentarer

Alkoholikeren Kenneth bliver stillet et ultimatum på TV 2 torsdag 26. maj – gå i behandling, eller dit alkoholforbrug vil få konsekvenser. Familiefaren Kenneth drikker omkring 20 øl om dagen. De fleste fra sofaen i familiens hjem, imens hans børn og kæreste ser magtesløse til. Kenneth kan ikke se, hvor meget smerte hans alkoholforbrug er skyld i. Derfor har familien kontaktet TV 2 og sammen med en professionel behandler stiller de Kenneth et Ultimatum – gå i behandling, eller det vil få konsekvenser.

 

Ultimatum Foto: TV 2

Kenneth i øltåger
Kenneth forsvinder længere og længere væk i øltåger. Han har ikke overskud til at engagere sig i sine børns liv og besøger nærmest aldrig sin ældste søn. Børnene elsker deres far for hans humor og ønsker sig inderligt en ædru far med mere overskud til at være der for dem. Kenneth ved ikke, at der allerede er reserveret en plads til ham på et døgnbehandlingscenter – og det afgørende er nu, om han vælger at følge familiens ønske om at gå i behandling, eller om han vælger alkoholen.

Magtesløse pårørende
Flere tusinde danskere lider af et misbrug, og “Ultimatum” skildrer de hårde konsekvenser, som en afhængighed fører med sig. På sidelinjen står bekymrede pårørende og ser magtesløse til, imens de ser den afhængige ødelægge sig selv og sit liv.

I det offentlige system skal misbrugeren selv udvise et ønske om behandling, før der kan blive tale om et behandlingstilbud. Men det er sjældent, at en afhængig er villig til frivilligt at opgive sit misbrug. De har brug for professionel hjælp og støtte fra familie til at finde vej ud af afhængigheden.

Se om Kenneth vælger alkoholen frem for sin familie i “Ultimatum” på TV 2 26. maj kl. 20.00.

Umiddelbart efter programmet om Kenneth viser TV 2 “Ultimatum – tiden efter”, hvor vi møder Allis og Thim, der tidligere er blevet stillet over for valget alkohol eller familie.

Hvordan er det gået alkoholikerne Allis og Thim, som tidligere har taget imod et “Ultimatum”? Det kan du se torsdag 26. maj kl. 20.50 på TV 2.

I de to seneste programmer af ”Ultimatum” fortalte TV 2 historien om alkoholikerne Allis og Thim, og hvordan deres alkoholforbrug skabte magtesløshed og frustrationer for deres familie.

De valgte begge at gå i behandling, efter deres familie havde stillet dem et ultimatum om at vælge dem frem for alkoholen. Sidst vi mødte de to, havde de netop afsluttet deres behandling og skulle nu tage hul på en tilværelse uden alkohol som trøst.

Nu møder vi dem igen. Denne gang for at fortælle om den virkelige svære kamp, de står overfor, når de træder ud af behandlingens trygge rammer og ud på egen hånd.

Thim
For 35-årige Thim har det langvarige alkoholforbrug virkelig sat nogle spor i ham, og derfor har det været en hård kamp for ham at komme ud af de gamle mønstre, hvor han druknede problemerne med guldøl. Ni gode måneder uden alkohol gik der, før Thim faldt i.

Men denne gang tog han selv i behandling endnu en gang for at kæmpe sig tilbage. Hør Thim fortælle om sit livs kamp, og hvordan hans to døtre håndterer et liv med en far, som er alkoholiker.

Allis
49-årige Allis har været ædru i et halvt år, og i tiden efter behandlingen har hendes børn virkelig mærket en forskel. Før var hun ikke tilstede og fornægtende. Nu har hun langt mere overskud til at være der for sine børn. Men Allis kæmper stadig mod trangen til rødvin, og det har betydet, at hun en enkelt aften droppede sin nye ædru tilværelse. Se hvordan Allis’ børn reagerer på tilbagefaldet, og om de endnu en gang kan få tillid til, at deres mor ikke længere vil drikke.

Kilde: TV 2 presse

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt