Radio og Podcast Nyt

Ufornuftig – nyt Radio4-program med Psykolog Henrik Tingleff

Henrik Tingleff, psykolog og adfærdsforsker, har en mission; Han vil gøre os klogere på alle vores fejl og mangler. I håbet om, at vi stopper med at pege fingre ad hinanden og i stedet åbner for lidt forståelse og tolerance. Vi er jo bare mennesker.

Hvorfor bliver vi ved med at fylde os med slik, junkfood og fed mad, selv om vi ved, det ikke er sundt? Hvorfor bruger vi penge, vi ikke har? Hvordan kan det være, at vi hader snyd og bedrag, men alligevel ikke reagerer, når en person springer køen over i Netto? Og hvorfor lader nogle folk toiletrullen hænge, selv om den for længst er løbet tør for papir?

Sagt med andre ord: Hvorfor gør vi kloge mennesker så mange dumme ting?

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det forsøger psykolog og adfærdsekspert, Henrik Tingleff, at finde ud af i Radio4’s nye program ’Ufornuftig’. Sammen med sit faste ekspertpanel kaster han sig ud i jagten på at finde den egentlige sandhed om mennesket og den menneskelige natur – med udgangspunkt i nogle af alle de tåbelige ting, vi går og laver.

”Vi mennesker er udstyret med universets bedst udviklede hjerne og største intellekt. Alligevel gør vi hver eneste dag uendeligt mange dumme ting. Særligt, når vi er sammen. Og vi kan ikke lade være, selvom vi godt selv kan se, det er dumt. Jeg kan heller ikke. Og det er da bragende fascinerende. Det skræmmende er, at vi jo ikke gør det, fordi der er noget galt med os. Vi gør det, fordi det er normalt. Fordi det er menneskeligt, forklarer programvært Henrik Tingleff.

Hver uge stiller han skarpt på en af de utallige ufornuftige og ukloge handlinger, vi alle laver. Og sammen med en af programmets faste eksperter vil han forsøge at forklare vores adfærd med udgangspunkt i videnskabelige fakta om ’menneskedyret’ og ved at kigge på nogle af de mange forsøg, forskere gennem tiden har lavet med mennesker. Og programværten har en opfordring til alle:

”Jeg håber, lytterne vil bidrage med deres egne iagttagelser. Vi skal undres, vi skal undersøge, og vi skal grine. Ad hinanden. Med hinanden. Og over hinanden. For programmet handler om os alle sammen. Det handler om alt det, vi mennesker er og alt det, vi fejlagtigt tror, vi er. Målet er, at vi kan blive lidt klogere på vores medmennesker og ikke mindst på os selv. Og på den måde undgå, at vi ikke peger så meget fingre ad hinanden, men i stedet begynder at forstå, hvorfor vi opfører os, som vi gør.”

Skulle man gå og undre sig over noget dumt, underligt eller en virkelig ufornuftig adfærd, der kendetegner os mennesker, kan man sende en mail til [email protected]

’Ufornuftig’ har premiere søndag den 30. oktober kl. 09.05 på Radio4, men du kan høre snigpremieren på første afsnit allerede nu i Radio4’s app eller her.

Kilde: Radio 4 presse

t?a=1703948669&as=1115883496&t=1&tk=1&i=1
Annonce

I samme kategori

Back to top button