Streamingnyt

Udenlandsdanskere kan opleve det danske nytår

drlogo tvbyenSelv om juleferien måske bliver tilbragt under varmere himmelstrøg i Thailand eller i den tyske hovedstad, behøver man ikke gå glip af at høre rådhusklokkerne bimle nytårsaften eller misse, hvad Dronning Margrethe siger i nytårstalen, som i år for første gang bliver holdt på Fredensborg Slot.

Undtagelsesvist vil udlandsdanskere og andre interesserede i udlandet kunne følge med via streamingstjenesten DR TV på dr.dk/tv eller DRs app, når årstallet skifter, og mange af de traditionelle nytårsritualer bliver afviklet.

Normalt er det rettighedsmæssige årsager, der bevirker, at DR ikke kan vise sit direkte signal via dr.dk til udlandet, men omkring nytår er der undtagelser – ligesom der også var det tidligere i år ved Eurovision Song Contest.

Der bliver åbent for udlandet – og dermed også udenlandske ip-adresser – første gang fra klokken 17.10 til 18.30 den 31. december, når Tine Gøtzsche og Mark Stokholm varmer op til dronningens nytårstale fra slotspladsen ved Fredensborg. Siden vises selve talen også, ligesom værtsparret runder af, når ordene er sagt.

Nytårstaffel vises også
Fra klokken 23.55 til 00.10 nytårsaften er der åbent igen, når nytårsklokkerne lyder, og DR Pigekoret synger ’Vær velkommen’ og andre fædrelandssange.

Endelig bliver der også mulighed for at se Dronningens nytårstaffel, statsministerens nytårstale og programmet ’Efter nytårstalen’ den 1. januar fra klokken 18.40 til 20.00.

DR har sendt kongelige nytårstaler siden 1941 – først var det i radioen og siden 1958 også i fjernsynet. DR sender praktisk talt også Dronningens Nytårstale på alle radiokanaler den 31. december klokken 18.00, og tv-versionen bliver også lagt ud på dr.dk bagefter.

På dr.dk/bonanza er der også mulighed for at studere nogle af de tidligere nytårstaler, der er blevet holdt – både af Dronning Margrethe, Poul Nyrup Rasmussen og Poul Schlüter for blot at nævne nogle.

Kilde: DR1

I samme kategori

Back to top button