Tyske ARD sætter sluttidspunkt på SD signaler

| torsdag 13. feb, 2020 08:23 | 10 Kommentarer
Logo ARD Das Erste

Den tyske public service station ARD har i en årrække sendt både i SD og HD opløsning. Generelt har det tyske marked holdt fast i SD opløsning længe, det er også eneste måde, at få en række af de reklamefinansierede tyske kanaler ukodet, uden et abonnement.

Nu er der imidlertid kommet en tidshorisont på fra ARD, i forhold til hvornår det er slut med SD udgaverne fra dem. Det bliver i 2021, at man slukker for dobbelttransmissionen og kun tilbyder HD. Belslutningen omfatter ARD’s kanaler: Das Erste, tagesschau24, ONE og ARD-alpha.

Så har du et udlejningssommerhus med en meget gammel tv-boks, der kun håndterer SD, så er det altså snart tid til at skifte ud.

Stream 11 Discovery Networks live tv-kanaler – Prøv Dplay gratis 30 dage her

Del på:

Tags:

Gemt under:: Parabol-TV

10
Kommentarer

for at kommentere
1 Kommentartråde
9 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Per M

Nå så har de endelig besluttet sig fast på at gøre det.
Den har ellers været oppe at runde et par gange inde for de sidste par år, men hvor de så har halet i land med beslutningen.
Samtlige af puplic service kanalerne dernede skulle vist også sende i HD nu.
Så nu får vi at se om ZDF og NDR så også vælger at slukke for SD signalerne.

C. Johansen

Vil det starte en ændring for de reklamefinansierede kanaler, der parallelsender ukodet i SD og kodet og kopibeskyttet i HD via et HD+ abonnement?

Per M

Nej, for det her tiltag er kun noget at puplic service kanalerne kan få lov til, da både deres SD og HD versioner kan modtages ukodet af alle. En dato for lukningen af ARD’s SD signaler er også blevet afsløret nu: 12/1 2021 https://www.digitalfernsehen.de/news/empfang/satellit/exklusiv-schnelle-ard-antworten-zur-sd-abschaltung-552931/ RTL har forsøgt på lign. tiltag nogle gange, eks. først med at få lov til at kode SD kanalerne og senere forsøge på at få lov til at lukke dem og alle gange er deres ansøgninger blevet afvist. De privat ejede kanaler har påbud om at deres ukodede SD kanaler skal eksistere som et gratis ukodet… Læs mere »

Palleba2000

Hvorfor er HD udgaverne kodede og SD udgaverne FTA?
Sender HD udgaverne måske filmene med originalt lydspor hvor SD udgaverne kun sender med tysk lydspor?

Er det så ikke muligt at lade HD billedet og det tyske lydspor være FTA og kun kode det originale lydspor, og så kan de der vil høre det originale lydspor købe et kort…?

MVH
Palleba

Per M

HD udgaverne var/er egentlig kun et forsøg på at tjene flere penge på kanalerne, men det er aldrig rigtig helt lykkedes for dem. Det var kun i starten at de gik rigtig godt med salget af de 6 eller 12 måneders kort, men sidenhen er salget af de HD+ kort og forlængelse af perioden på de kort stagneret. Det er derfor at de så har forsøgt sig med kanaler der eksklusivt kun findes som HD+ kanaler, så som UHD kanalerne, men det har heller ikke rigtig hjulpet på det. Original lydspor er der ikke på HD+ kanalerne, det er Tysk… Læs mere »

C. Johansen

Det vil sige, at de privat ejede kanaler kun kan spare paralleldistributionen ved at lukke SD og samtidig sende HD uden kodning. Altså gøre ligesom ARD nu planlægger fra næste år. Hvor stor udbredelse har HD+?

Per M

Egentlig ja: Lukke SD’erne, fjerne kodningen på HD’erne og dernæst helt nedlægge HD+ Der er også medieforskere i Tyskland der tidligere har udtalt, at tiden er rendt fra HD+, det er artikler at der tidligere har været oppe på Digital Fernsehen hvor jeg har læst dette. Men der har i 2018 ligefrem været luftet tanken om at lave HD+ om til et rent abonnement baseret system i håb om at tjene flere penge, men om de så vil gå videre med den idé fra 2018 er et godt spørgsmål. Jeg tror kun at det vil skade HD+ endnu mere hvis… Læs mere »

C. Johansen

Jeg har også indtryk af, at HD+ aldrig rigtig er blevet en salgssucces. Har man aldrig overvejet at tilbyde et abonnement uden de irriterende tekniske begrænsninger? Jeg synes helt klart, at det er dem, der er det største irritationsmoment og ikke så meget, at man skal betale et årsabonnement for nogle få hundrede kroner.

Per M

Det tekniske ved HD+ kan omgås ret let, det gør eks. en masse der har sådan noget som en Dreambox eller Vu+, hvor de så lægger en softcam ind på dem. Der er ligefrem også pre-fabrikerede images til de bokse der leveres med softcam, hvor at eks. til Vu+ at man også kan få sådan noget som VTi, Black Hole osv. med indbygget softcam. Det er folk der bare har lavet et backup af det image de har på deres boks og så har uploadet deres backup på nettet, der så bare skal flashes til ens egen boks på samme… Læs mere »

C. Johansen

Der er vist også nogle, der omprogrammerer softwaren på CI-modul, så det kan virke som CI+ uden at HD+ begrænsningerne bliver aktiveret. Det kunne være aktuelt, hvis man ikke har en Dreambox eller Vu+.