Streamingnyt

Tynd is – ny klimaaktuel serie på vej med flere danske navne på C More

Nicolas Bro, Nukâka Coster-Waldau og Iben Dorner er blandt de danske navne, der pryder rollelisten på den nordiske og klimaaktuelle serie ’Tynd is’, der har svenske Lena Endre (Millennium-trilogien) i hovedrollen. Søren Stærmose er producent på spændingsserien, der udspiller sig på Grønland og får premiere på C More i foråret 2020.

Et forskningsfartøj bliver angrebet ud for Grønlands kyst, samtidig med at Arktisk råd forsøger at blive enig om en aftale, der forbyder miljøskadelige olieboringer i regionen. Bag aftalen står den svenske udenrigsminister Elsa Engström (Lena Endre). Hendes politiske rådgiver Viktor (Alexander Karim) er ombord på skibet, og angrebet besværliggør aftalen, og hjemme i Sverige starter en kamp mod uret for Säpo-agenten Liv Hermansson (Bianca Kronlöf), som er gravid med Viktors barn.

– ’Tynd is’ er en vigtig serie, som dramatiserer en kamp, der i allerhøjeste grad er virkelighed her og nu, og som vi skal tage alvorligt. Den handler om klimaforandringer, grønlændere og deres selvstændighed og om hvordan kortsigtede interesser forhindrer menneskeheden i at træffe nogle valg, som er afgørende for vores eksistens, siger Lena Endre, der fik ideen til serien sammen med producent Søren Stærmose (Millennium-trilogien), som i øvrigt har boet på Grønland.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Nicolas Bro spiller rollen som en charmerende dansk udenrigsminister, der ved, at der er stemmer i miljøpolitik. Nukâka Coster-Waldau kan opleves i rollen som Ína, der er mor til Aaja (Julie Eigaard) og hustru til politichefen Enok, der spilles af Angunnguaq Larsen (Borgen).

Iben Dorner (Borgen, Den som dræber) medvirker i rollen som Katarina, som er den danske politidirektør på Grønland. Hun er krigsveteran fra Afghanistan og i politiet blev hun forbigået til en ledende stilling i Danmark og i stedet tilbudt jobbet i Nuuk.

’Tynd is’ tæller desuden skuespillernavne som Mikael Birkkjær, Johannes Bah Kunke og Reine Brynolfsson. Serien er indspillet i løbet af 2019, instrueret af nordmanden Cecilie Mosliv (Grey’s Anatomy), mens Birkir Blær Ingólfsson og Jónas Margeir Ingólfsson har skrevet manuskriptet.

’Tynd is’ er produceret af Yellowbird for C More i samproduktion med Sagafilm og i samarbejde med France TV, DR, NRK, YLE, RUV og Lumiere. Banijay Rights er international distributør, mens Ulf Synnerholm er eksekutiv producent for C More.

’Tynd is’ får premiere på C More i foråret 2020.

Kilde: C More presse

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button