TV3+ dokumentar jagter pirater med Absalon

| torsdag 12. jan, 2012 15:56 | 0 Kommentarer

Piratjagt Absalon TV3+Ny dokumentar-serie på TV3+ følger piratjagten ved den somaliske kyst på tætteste hold i den nye og højpotente dokumentarserie Piratjagt. For første gang nogensinde har et dansk tv-hold fået adgang på et af NATO-flådens skibe i Aden-bugten ved Afrikas Horn. Kameraholdet er med på det tre måneder lange togt og har fået lov til at filme, både på og omkring det højteknologiske krigsskib Absalon og var blandt andet med, da Absalon fangede 25 pirater og fik frigivet 14 gidsler under weekendens meget omtalte dramatiske aktion.

Piratjagt er støttet af Public Service Puljen, der yder økonomisk støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og –dokumentar. Dokumentar-serien giver et ufiltreret, tempofyldt og ”lige-på-og-hårdt”-portræt af en af dansk udenrigspolitiks største manøvrer i nyere tid. Serien giver et nærgående indblik i en isoleret verden hundredevis af kilometer ud for Somalias kyst, hvor håbefulde lykkeriddere, kyniske bagmænd og desperate skæbner kæmper med livet som indsats. Magtforholdet er decideret ulige. De gigantiske og frygtindgydende krigsskibe får piraternes improviserede joller til at se latterlige ud. Men for piraterne, for gidslerne, for menneskesmuglerne og for den danske besætning er der ikke noget at grine ad. Tingene er som altid noget mere komplicerede, når man kommer tæt på, end det tager sig ud fra afstand.

Det er første gang, det danske forsvar har fortroligheds-clearet et dansk kamerahold og dermed givet det tilladelse til at filme, hvad der sker på og omkring det danske krigsskib. Piratjagt har snart premiere på TV3+.

Kilde: TV3 nyt

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt