TV-Nyt

TV i Påsken 2020 på DR1 og TV 2

Påsken er i år ikke som den plejer. Med Corona krisen bliver den mere derhjemme og måske med mere tv. Her på DIGITALT.TV har vi kigget lidt på, hvad påsken byder på af underholdning på DR1 og TV 2.

Vilde vidunderlige Danmark

Vilde vidunderlige Danmark DR1
Foto: Mastiff, Henrik Zachariassen

DR bringer Danmarks natur helt tæt på befolkningen og helt hjem i stuerne med den nyproducerede serie ‘Vilde vidunderlige Danmark‘. Det første ud af fem programmer har premiere søndag den 12. april klokken 20.00 på DR1, og allerede fra klokken 6.00 søndag morgen på DRTV. Seerne kan opleve dyrerigets store, fascinerende og til tider overraskende dramaer udspille sig lige midt i den særlige danske natur.

For at bliver i naturen så her DR1 premiere på sidste afsnit af Alene i vildmarken. Sendes skærtorsdag den 9. april klokken 20.00

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Film og serier

Mordet i Orientekspressen
Mordet i Orientekspressen fra 2017

Både DR og TV 2 har film/serier på programmet i påsken her et udvalg:

 • Drengene fra Skt. Petri – Sendes torsdag den 9. april klokken 21.50 på DR2.
 • Natportieren (2015) – serie instrueret af Susanne Bier. Første afsnit sendes mandag den 6. april klokken 21.45 på DR2.
 • Mordet i Orientekspressen fra 2017, tv-premiere. Sendes påskesøndag klokken 21.15 på DR1
 • World on Fire Sendes 11. april klokken 20.00 på DR1
 • Matador – Sendes alle ugens dage klokken 17.00 på DR2.

Gensyn med Blinkende lygter

TV 2 sender 9. april kl. 20:50 den danske film Blinkende lygter.

Thorkild (Søren Pilmark) har sammen med sine venner, den coke-fikserede Peter (Ulrich Thomsen), den skydeglade Arne (Mads Mikkelsen) og den evigt spisende Stefan (Nikolaj Lie Kaas), i årevis smuglet, stjålet og hælet sig gennem livet, men han er kommet ud i alvorlige problemer på grund af en stor gæld og er ved at være træt af denne livsstil. Sammen med vennerne sætter han sig for at lave et allersidste kup – men det går ikke helt som ønsket, og snart er han og vennerne på en hæsblæsende flugt mod Spanien med fire millioner kroner i bagagerummet. Da bilen bryder sammen lidt nord for grænsen, er det, at tingene for alvor begynder at gå galt!

 

Olsen-bandens sidste bedrifter

Fredag d. 10. april er det endnu engang Olsen Banden tid på TV 2.

Olsen-banden er omsider kommet af sted til deres drømmes ø, Mallorca, hvor de havde planlagt et liv i sus og dus – men Egons plan gik desværre i vasken, og de kom af sted uden millionerne. Efter et fejlslagent grisefest-kup havner Egon igen hjemme bag tremmerne i Vridsløselille, men da han atter kommer på fri fod, har han en genial plan: Olsen-banden skal snøre en uhæderlig bagmand for de gode sorte penge, han har skaffet sig gennem en diamanthandel med en arabisk oliesheik. Hermed kan Egon både få hævn over bagmanden, der har narret ham godt og grundigt, og sikre trekløveret et solbeskinnet otium i sydens sol.

 

Drone – dansk tv-premiere

drone tv 2
Foto: TV 2

Canadisk thriller fra 2017 på TV 2 12. april kl. 21:00.

Neil (Sean Bean) bruger arbejdsdagen på at styre droner på hemmelige missioner for den amerikanske hær, og når han får fri, vender han hjem til familien i deres trygge forstadshjem. Efter Neils arbejde bliver afsløret af en whistleblower, er den pakistanske forretningsmand Imir Shaw (Patrick Sabongui) sikker på, at Neil er skyld i hans kone og barns død. Han opsporer nu Neil – og en konfrontation er uundgåelig.

 

Fire bryllupper og en begravelse

Engelsk komedie fra 1994 på TV 2 13. april kl 22:00

Kejtede Charles (Hugh Grant) har det svært med faste forhold, indtil han til et af vennernes evindelige bryllupper pludselig møder sin drømmepige, amerikanske Carrie (Andie MacDowell). Men kærligheden er som bekendt lunefuld, og de to skal igennem både bryllupper og begravelse, før de kan få hinanden.

 

Markering af 80-året for Danmarks besættelse

Den 12. mand

9. april er det 80 år siden, at Danmark blev besat. Det markerer DR og TV 2 blandt andet med nedenstående film om Anden Verdenskrig:

 • Den 12. mand – Norsk film om Anden Verdenskrig. Sendes fredag den 10. april klokken 20.00 på DR2.
 • Kongens valg – Norsk film om Anden Verdenskrig. Sendes lørdag den 11. april klokken 20.00 på DR2.
 • Vores fædre, vores mødre – Tysk serie om Anden Verdenskrig. Sendes fra fredag den 10. april klokken 22.10 på DR2.
 • 9. april – dansk krigsdrama fra 2015 TV 2 viser filmen 9. april kl. 22:45Natten til 9. april 1940 krydser den tyske hær grænsen til Danmark. Nu er Danmark i krig, og for at bremse overmagten sendes en dansk fortrop bestående af cykel- og motorcykeldelinger i felten. Den unge sekondløjtnant Sand (Pilou Asbæk) og hans deling bliver de første, som denne skæbnesvangre morgen skal møde fjendens kampvogne og overlegne militære magt. Deres opgave er at holde den invaderende hær stangen. Nu kæmper de danske soldater en indædt kamp for fædrelandet.
 • Kvinden i guld Amr./britisk drama fra 2015 på TV 2 11. april kl. 21:55
  Under Anden Verdenskrig flygter den unge jødiske kvinde Maria Altmann fra Wien, og 60 år efter krigen sætter hun sig for at få de kunstskatte tilbage, som nazisterne stjal fra hendes familie dengang. Hun hyrer advokaten Randy Schoenberg til at lægge sag an mod den østrigske stat. Blandt Altmann-familiens kunstværker er Gustav Klimt’s berømte maleri ‘Portræt af Adele Bloch-Bauer I’, som er blevet et symbol for den østrigske stat. Kampen mod overmagten synes nærmest uoverkommelig, men Maria og Randy har ikke tænkt sig at give op.

VM-minder

VM Minder DR2

I påsken sender DR Sporten fem af de største danske slutrundekampe ved VM i fodbold i fuld længde. Vi begynder i 1986, da Danmark under ledelse af træner Sepp Piontek imponerede alle med offensiv og underholdende fodbold i Mexicos tynde luft. Især kampen mod de ellers frygtede sydamerikanere fra Uruguay gjorde, at navne som Laudrup, Elkjær og Arnesen blev kendt verden over.

 • VM-minder: 1986 Danmark – Uruguay – sendes den 9. april klokken 12.10 på DR2
 • VM-minder: 1998 Nigeria – Danmark – sendes den 10. april kl. 12.00 på DR2
 • VM-minder: 1998 Brasilien – Danmark – sendes den 11. april kl. 12.00 på DR2
 • VM-minder: 2002 Danmark – Frankrig – sendes den 12. april kl. 12.00 på DR2
 • VM-minder: 2018 Kroatien – Danmark – sendes den 13. april kl. 12.00 på DR2

Diego Maradona – en fodboldlegendes liv

I ‘Dokumania’ møder vi fodboldlegenden Diego Maradona. Gennem 500 timers hidtil usete optagelser dykker vi ned i den argentinske fodboldlegendes liv fra årene 1984 til 1999, som indeholdt succeser og skandaler både på og uden for fodboldbanen. Programmet sendes tirsdag den 7. april klokken 21.00 på DR2.

Den utrolige historie om Alexander Blomqvist

På DR3 på DTV vises programserien ’Den utrolige historie om Alexander Blomqvist’. Alle seriens tre afsnit udgives søndag den 5. april klokken 6.00 på DRTV. I serien følger man den 25-årige Alexander Blomqvist, der udadtil lever et succesfuldt liv med en succesfuld karriere inden for flere brancher. Som han selv siger, er det ret imponerende, hvad han har oplevet i sin relativt korte levetid. Han har været forretningsrejsende, dokumentarinstruktør, skuespiller, journalist for DR og arbejdet for britiske BBC. Men kan det virkelig passe? Serien bruger en række dramaturgiske greb og interviews med venner, familie og hovedpersonen selv til at fortælle historien om Alexander Blomqvist og hans utrolige liv.

Gudstjenester i påsken

DR er i et samarbejde med Sankt Pauls Kirke i København og Viborg Domkirke en ny plan klar for dækningen af gudstjenester frem mod påsken. Fredag 10. april klokken 14.00 (langfredag) er der gudstjenester fra Sankt Pauls Kirke i København ved sognepræst Kathrine Lilleør. Søndag den 12. april klokken 14.00 (påskedag) er der gudstjeneste fra Viborg Domkirke ved biskop Henrik Stubkjær.

Kilde: DR presse / TV 2 programoversigt

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button