Vilde vidunderlige Danmark

DR1’s ny store natursatsning, Vilde vidunderlige Danmark, viser både store og små dramaer fra dyreriget i Danmark. Om fødsel og død, parring og sult, at jage eller blive jagtet.

Det første ud af fem programmer har premiere søndag den 12. april klokken 20.00 på DR1, og allerede fra klokken 6.00 søndag morgen på DRTV. Seerne kan opleve dyrerigets store, fascinerende og til tider overraskende dramaer udspille sig lige midt i den særlige danske natur.

Vi er med i det hjerteskærende øjeblik, hvor gøgeungen skubber sine stedsøskende ud af reden for at få al maden for sig selv. Vi kommer under vandet med gråsælerne og i luften med kongeørnen. Vi møder halsbåndmusen, der på vej ud efter natmad pludselig bliver jagtet af en stor hornugle. Og vi følger en flok ællingers første store spring, når de forlader deres trygge rede på en altan og bogstavelig talt hopper ud i livet – eller døden – fra fjerde sals højde.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det er DR’s mål med programserie, at danskerne skal udforske, genopdage og blive klogere på Danmarks natur og dyreliv.

Vilde vidunderlige Danmark her er de fem afsnit

Skoven: søndag den 12. april 2020
Det handler om skoven og den fantastiske natur og spændende dyr, der findes her: vi skal blandt andet møde den store hornugle, halsbåndsmusen, den lille skovmyre, hasselmusen, natuglen, ræven, grævlingen, rødrygget tornskade og kongeørnen.

Hav og kyst: søndag den 19. april
Vi dykker ned i havet omkring Danmark og møder gråsæler, edderfugle, stenbidere, marsvin, myreløvelarver, ryler, søstjerner, nøgensnegle, strandskader, vandrefalk, rødnæb, hummer og havtasker.

Det åbne land: søndag den 26. april
Naturen i det åbne landskab: heden, mosen, blomsterengene og de dyrkede marker. Her forventer vi at mødebåde hugorm, mus, markfirben, tårnfalk, rovedderkop, kirkeugle, soldug, ensianblåfugl, stær, vllde heste, krondyr, ravne og harer.

Søer og vandløb: søndag den 3. maj
kan du forvente at opleve ænder, gedder, bævere, guldsmede, strandtudser, gøen og rørsangeren, isfuglen, skarven og lappedykkeren, den lille vandsalamander og vandedderkoppen i vores søer og åer.

Naturen i byen: søndag den 10. maj
I programseriens sidste afsnit tager vi ind til byen og går på jagt efter naturen her. Mon ikke vi møder gråanden, pindsvinet, ræven, havemyren, rotten, kragerne, egernet og knopsvanen.

12 apr 2020 20:00
DR1 DR TV

Vilde vidunderlige Danmark (1:5) DR1 DR TV
5 Afsnit

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
31 jul 2021 18:58
DR1

Vilde vidunderlige Danmark – Gøgen DR1

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button