Antenne-TV

TV fra Sverige og Tyskland via antenne

feature antenne nabotvBor du tæt nok på vores 2 nabolande Sverige og Tyskland, kan du hente flere gratis kanaler ind via en antenne på taget. Hvilke kanaler du kan modtage, og hvordan kan du læse mere om i denne artikel.

Digital TV fra Sverige

Svenskerne var blandt de første til at påbegynde digitaliseringen og er allerede fuldt digitale. Der sendes både ukodede og betalingskanaler på det svenske DVB-T net. Betalingskanalerne administreres ligesom i Danmark af udbyderen Boxer.

Der er 8 gratis kanaler i det svenske DVB-T net. Det er kanaler fra public service tv-udbyderen SVT, der kan sammenlignes med det danske DR. SVT udsender følgende kanaler ukodede: SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen.

Svensk TV4, der kan sammenlignes med det danske TV2, tilbyder deres hovedkanal i det gratis udbud.
Viasat kanalen TV6 sendes gratis. Denne kanal tilbyder også en del af de samme serier, som kan ses på TV3 Danmark.

Du skal for at modtage de svenske kanaler typisk pege antennen mod Hørby senderen i Skåne. Denne sender er langt den kraftigste i Skåne.

Kanalfordelingen på Hörby ukodet kanaler er som følger
Mux nr. Kanal nr. Kanaler
Mux 1 33 SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen
Mux 2 43 TV6, TV4
Mux 6 30 SVT1 HD
Mux 7 10 SVT2 HD
Andre sendere, der når dele af Danmark, er Malmø (8kW) og Olympia i Helsingborg med (2kW). Du kan se dækning og sendemasteplaceringer på et kort på denne side.

Udstyr og anbefalinger

Med mindre du bor i første række mod Sverige, skal du have både antenne udstyr og DVB-T boks af god kvalitet. Antallet af forhindringer mellem din bopæl og senderen i Sverige er afgørende for, hvilke muligheder du har for modtagelse af de svenske kanaler. Det kan derfor være en god idé at kontakte en lokal antennemontør for vejledning og opsætning. Du har formentlig behov for en en rimelig stor UHF bredbåndsantenne (kanal 21-60) til de gængse kanaler.

Tunerfølsomhed på din boks eller digital tuneren i dit tv kan også gøre en stor forskel.

Specielt i forhold til SVT 1 og SVT 2 i HD

Ønsker du at modtage både SVT1 HD og SVT 2 HD kræver det en VHF antenne i tillæg til din eksisterende UHF antenne eller en VHF/UHF kombi antenne. Desuden en DVB-T2 modtagerboks. DIGITALT.TV har allerede testet en sådan – FaVal Combo ST 2200 CX CI T2.

Følg med på www.verdenstv.dk og få programtips til de svenske kanaler.

Tysk TV

Gratis TV fra Tyskland er måske knapt så attrativt som tv fra Sverige. De tyske kanaler er nemlig gratis tilgængelige på billige parabolbokse. Men har man antenne, og kan man modtage tysk tv på denne i forvejen, så er det selvfølgeligt nemmere at køre videre med denne frem for en parabol.

I det Sønderjyske, på Sydfyn og Lolland/Falster, skulle der være muligheder for modtagelse af tyske kanaler. Antallet af kanaler svinger fra sendemast til sendemast. ARD og ZDF kanalerne finder du på alle.

Kan du modtage fra Kiel senderen i Sønderjylland, finder du flere kanaler her end på Flensborg senderen. Dækningskort kan du se her i PDF format. Besøg evt. også http://www.ueberallfernsehen.de/

Følg med på www.verdenstv.dk og få programtips til de tyske kanaler.

I samme kategori

Back to top button