TV-Nyt

TV 2s nichekanaler voksede i 2013

tv 2 kanalerMåske er ordet ’mindre kanaler’, som TV 2 ofte bruger i forbindelse med omtale af TV 2 CHARLIE, TV 2 NEWS, TV 2 ZULU, TV 2 FRI og TV 2 FILM ikke længere retvisende. For TV 2s fem nyeste kanaler er bestemt ikke små, og i 2013 stod de tilsammen for 11,5 procent af danskernes tv-sening.

Samlet set er de fem TV 2-nichekanaler dermed større end alle TV3s kanaler – og her medregnes endda gruppens hovedkanal, TV3.

Samlet set er de fem TV 2-nichekanaler også større end alle kanalerne i SBS Discovery Media – og her medregnes også SBS-gruppens hovedkanal Kanal 5.

Og faktisk er de fem TV 2-nichekanaler også mere set end DR’s fem nichekanaler. Det viser Gallups seertal for 2013.

sune roland tv2Klart positionerede kanaler
Den position glæder kanalchefen for TV 2 Networks, Sune Roland, der tiltrådte stillingen 1. oktober 2013, og som er godt i gang med den videre udvikling af Networks-kanalerne.

– TV 2 FILM, TV 2 CHARLIE og TV 2 ZULU ligger rigtig godt og klart positioneret i markedet, og vi kommer til at arbejde meget med især de to sidste kanaler i den kommende tid. Men den første kanal, som vi skal øge vores skridtlængde med, er TV 2 FRI, siger Sune Roland.

TV 2 NEWS er ikke en del af TV 2 Networks, og den videre udvikling af denne kanal foregår i TV 2s nyhedsafdeling.

CHARLIE tredjestørst blandt danskere over 50 år …
TV 2s mindre kanaler er blandt de stærkeste nichekanaler herhjemme. Således var TV 2 CHARLIE i 2013 Danmarks femtestørste kanal blandt alle – og landets tredjestørste kanal blandt danskere på 50 åg og derover.

TV 2 NEWS overhalede sidste år Kanal 5 og nu er blevet Danmarks sjettestørste kanal.

ZULU havde sit bedste efterår nogensinde
TV 2 ZULU er Danmarks femtestørste kanal blandt de 15-40-årige, og TV 2 ZULU havde i efteråret sin bedste sæson nogensinde i denne aldersgruppe. Det skyldtes bl.a. populære programmer som ”Tomgang”, ”SJIT Happens” og ”Dybvaaaaad!” samt den store Comedy-festival og ”Zulu Comedy Galla” i september.

I efteråret oplevede TV 2 ZULU også, at de 15-40-årige brugte mere tid på at se ZULU end i efteråret 2012, selv om tv-seningen det seneste år generelt har været lidt faldende.

– Vi er helt på toppen over ZULUs stærke efterår, men vi har ikke tænkt os at have tømmermænd oven på festen særlig længe i det nye år. Allerede sidst i januar sender vi et af vores stærke nye hitprogrammer ”Dybvaaaaad!” på tur rundt i Danmark, så ZULUs fans selv kan tage del i programmer dér, hvor de er. Og så er vi i fuld gang med at udbygge den stærke fiktionssatsning, som er lykkes over al forventning i det forgangne år, siger Sune Roland.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button