TV 2s nichekanaler får rekord i seertilslutning

| torsdag 23. jun, 2011 11:54 | 0 Kommentarer

Aldrig tidligere har TV 2s nichekanaler stået så stærkt som i 1. halvår 2011.

TV 2 Charlie er nu Danmarks femtestørste kanal og har sat talrige seerrekorder i 2011. TV 2 NEWS har igen styrket sin position og sætter ny rekord i seertilslutning.

Og TV 2 Zulu har i sin primære målgruppe af 15-40-årige haft sit bedste halvår nogensinde – endnu højere end i TV 2 Zulus første år, hvor kanalen ikke var abonnementsbetalt og derfor havde større udbredelse.

– Det er fantastiske tal og flotte rekorder i en periode, hvor tv-konkurrencen skærpes måned for måned. TV 2 Zulu og TV 2 Charlie er blevet endnu bedre til at ramme nøjagtigt i kanalernes målgrupper, så de to kanaler kan vokse, uden at det går væsentligt ud over TV 2s hovedkanal, siger kanalchef Maiken Wexø, TV 2 Networks, der dermed er chef for TV 2 Charlie, TV 2 Zulu og TV 2 FILM.

Klar vision for TV 2s hovedkanal
TV 2s programdirektør, Palle Strøm, glæder sig over det gode resultat for nichekanalerne og for TV 2s hovedkanal – som sammen med den anden hovedkanal i Danmark, DR1 – konstant er i hård konkurrence:

– Det har været et rigtigt stærkt 1. halvår på TV 2s hovedkanal. Vi arbejder langt mere strategisk, med større træfsikkerhed og en klar vision for, hvad vi skal med TV 2. Det er vi blevet belønnet for. Arbejdet med de sene timer, den såkaldte late prime, har hævet seerniveauet på TV 2, og særligt glad er jeg for det arbejde, vi kalder ’fornyelse indefra’. Denne fornyelse har revitaliseret hovedkanalen med programmer som ”Live fra Bremen”, ”Dagens mand”, ”Danmark ifølge Bubber”, ”BS og Basserne”, ”Ultimatum” med mange flere, siger Palle Strøm og fortsætter:

– På programniveau er min målsætning, at vi i hver sæson laver ét-to nye succesformater. Det gjorde vi i foråret med både ”Ingen kære mor – alene i junglen”, ”Razzia – SKAT rykker ud” og ”Herre i eget hus”. Jeg er vældig godt tilfreds.

Rekorder på TV 2 Charlie
TV 2 Charlie har imponeret med en række rekorder i 1. halvår på grund af bl.a. succesfulde egenproduktioner som ”Talkshowet Meyerheim, der har haft sin bedste sæson, ”De bedste grin”, ”Store Stygge Ulf”, ”Hvem kender hvem?” og musikprogrammer samt danske film og britiske krimier og dramaserier.

Blandt programrekorderne i 1. halvår er den mest sete egenproduktion nogensinde (”Top Charlie i PARKEN” med 274.000 seere), Charlies mest sete program nogensinde (filmen ”Manden på Svanegården” med 354.000 seere) og kanalens to mest sete programmer blandt seere over 50 år (filmene ”Manden på Svanegården” og ”De røde heste”).

”Zulu-boxen” skaber omtale og fremgang
TV 2 Zulus markante fremgang i 2011 kan bl.a. tilskrives attraktive serier i eftermiddagsfladen, egenproduktioner og film samt det nye søndagsinitiativ ”Zulu-boxen”, hvor TV 2 Zulu sender en hel sæson af en serie i træk. Et initiativ, der både har sikret flere seere, og som har skabt positiv omtale om kanalen.

– Vi tv-junkier tilfredsstilles ikke af sølle 50 minutters kvalitets-tv om ugen! Og vi betaler med glæde 200 kroner for dvd-udgaven, så vi kan fixe fem afsnit i træk, hvis trangen melder sig. Det har TV 2 Zulu fattet. Kanalen har begået den genistreg at rydde sendefladen om søndagen og sende hele sæsoner af kvalitetsserier som ”True Blood”, ” Weeds” og ”Californication”, skrev Informations Henning Due forleden i avisen.

Store nyhedsbegivenheder løfter TV 2 NEWS
TV 2 NEWS’ fremgang blev især skabt i 1. kvartal, hvor store nyhedsbegivenheder i Danmark samt i Mellemøsten, Nordafrika og Japan trak mange seere til skærmen.

Den eneste af TV 2s nichekanaler, som ikke opnåede fremgang i 1 halvår 2011, er TV 2 FILM. Kanalens seerandel i 1. halvår er 0,9 procent mod 1,1 procent i samme periode 2010.

Kilde: TV 2

 

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt