TV-Nyt

Badehotellet på TV 2 fra 30. december

Badehotellet TV 2
Skuespillerholdet på Badehotellet
Foto: Carsten Andersen / TV 2

TV 2s nye dramaserie Badehotellet bliver en mandagserie med premiere 30. december. 

Makkerparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, som tidligere har skabt serier som “Krøniken” og “Lykke” for DR, har skabt den nye dramaserie på TV 2.

Serien Badehotellet bliver på hele 30 afsnit og udspiller sig i sommeren 1928, hvor hotelejer Julius Andersen og hans hårdtarbejdende personale slår dørene op til en ny sæson på det lille badehotel. Den unge stuepige Fie har sin første sæson på hotellet, og for hende bliver det også mødet med en helt ny verden, når de rige stamgæster fra København rykker ind.

I de gennemgående roller møder vi blandt andre Rosalinde Mynster, Amalie Dollerup, Morten Hemmingsen, Ole Thestrup, Bodil Jørgensen, Peter Hesse Overgaard, Cecilie Stenspil, Lars Ranthe, Anne Louise Hassing, Jens Jacob Tychsen, Neel Rønholt, Bjarne Henriksen, Anette Støvelbæk, Birthe Neumann og Martin Buch.

– Det er svært ikke at juble, når Danmarks ubetinget mest rutinerede forfattere kommer med deres drømmeprojekt. Sådan var det med Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, da de præsenterede “Badehotellet”. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var noget, TV 2 skulle dele med danskerne, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, og frotsætter:

– Stig og Hanna har skabt en skøn fortælling, der med sin historiske ramme viser Danmark i en brydningstid. En fortælling, der fortjener sin egen tv-serie. Den er originalt skrevet, skabt af hjerteblod kombineret med forfatternes store erfaring. Fra første dag har det været en kæmpe fornøjelse at følge det engagement, som fra alle sider er lagt i arbejdet med at realisere projektet.

“Badehotellet” produceres for TV 2 af SF FILM PRODUCTION i co-produktion med Nitrat Film og Thorsboe & Lundblad og med støtte fra Public Service Puljen, Arbejdernes Landsbank og Nordisk Film & TV Fond.

TV 2s nye dramaserie Badehotellet bliver en mandagserie med premiere 30. december. TV 2 bliver dermed først ude med vinterens dramasatsninger. Også DR har ny dansk drama på programmet. Arvningerne får premiere på DR1  to dage senere onsdag den 1. januar. 

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button