Nyheder

TV 2 ZULU viser ‘Gotham’ fra mandag 26. januar.

gotham cmoreAlle, der kender DC Comics klassiske tegneserier om Batman og Gotham City, ved, at politidirektør James Gordon er forbrydernes værste fjende – men det er de færreste, der kender historien om hans første tid som ung kriminalbetjent. Den får vi nu, når ZULU tage fat på den spritnye krimidramaserie ‘Gotham’, der har premiere mandag 26. januar. Her får vi også svar på, hvordan Gotham City var, før Batman, Catwoman, Pingvinen, Gækkeren, Two-Face og Jokeren blev berømte superhelte og berygtede superskurke. Og sagaen begynder med den brutale nedskydning af den unge Bruce Waynes stenrige forældre i en mørk gyde i Gotham City.

‘Gotham’ er skabt af Bruno Heller, der bl.a. er kendt for tv-serierne ‘The Mentalist’ og ‘Rome’, og den afslører et helt nyt kapitel i historien om DC Comics’ persongalleri, der aldrig tidligere er blevet fortalt.

Forstadsdrømme om storbyen
James Gordon, der spilles af Ben McKenzie, som bl.a. er kendt fra ‘Southland’ og ‘The OC’, voksede op i en forstad til Gotham City, og som ung drømte han om den glamourøse og spændende metropol, hvor hans afdøde far arbejde som statsadvokat. Nu, to uger efter, at han er begyndt på sit job som kriminalbetjent, er han klar til at gøre sine storbydrømme til virkelighed sammen med sin forlovede, Barbara Kean. Og James Gordons vision og mission er, at gøre op med den omfattende korruption og kriminalitet, der præger Gotham City, og føre den tilbage til den uskyldsrene by, han husker fra sin barndom.

En legendarisk makker
Han er brav, han er ærlig – og han er klar til at bevise sit eget værd, og så bliver Gordon makker med den uortodokse, pågående og altid skarpsindige politi-legende Harvey Bullock, der spilles af Donal Logue, som er kendt fra bl.a. ‘Sons of Anarchy’ og ‘Vikings’. Sammen får Gordon og Bullock sat til at opklare en af de hidtil mest højprofilerede kriminalsager i Gotham Citys historie: nedskydningen af milliardær-ægteparret Thomas og Martha Wayne.

Forældreløse Bruce Wayne
På gerningsstedet møder Gordon den eneste overlevende for skyderiet: Thomas og Martha Waynes 12-årige søn, Bruce, der bliver spillet af David Mazouz, som især. huskes fra Kiefer Sutherland-serien ‘Touch’. Gordon føler en uforklarlig samhørighed med drengen, og dybt berørt over drengens ufattelige tab, sværger han, at han vil gøre alt for at finde den skyldige.

Lyssky spilleregler og personer
Hvis han vil have succes, skal Gordon lære de ofte lyssky spilleregler, der hersker inden for Gothams juridiske system, godt at kende, og han skal finde ud af at begå sig blandt folk som den frygtindgydende gangster Fish Mooney, mafiabossen Carmine Falcone og mange andre, at de karakterer, der ad åre kommer til at sætte deres præg på Gotham City: Teenageren Salina Kyle, som er fremtidens Catwoman, Osvald Cobblepot, der bliver kendt som Pingvinen, og Edward Nygma, som eftertiden vil kende som Gækkeren.

Et usandsynligt venskab
‘Gotham’ fortæller historien om James Gordons turbulente og enestående vej mod toppen af Gotham Citys politistyrke. En politistyrke, der bliver ledet af Sarah Essen, og hvor Gordon gerne tager den direkte konfrontation med nogle af de sine magtfulde kolleger som Renee Montaoya og Crispus Allen. Det er også beretningen om det usandsynlige venskab, der udvikler sig mellem Gordon og den unge milliardærarving Bruce Wayne, som bliver opfostret af den ulastelige butler Alfred Pennyworth. Et venskab, der vil vare hele livet, og som kommer til at spille en afgørende rolle den 12-årige drengs fremtid som det ondes bekæmper og retfærdighedens flyvende korsvarer: Batman.

Årgang 2 på vej
Serien havde premiere i USA i efteråret 2014, og der var i første omgang planlagt 16 afsnit. Men da seerne tog rigtig godt imod ‘Gotham’, blev det tal senere hævet til 22 – og 17. januar i år blev det besluttet at forlænge serien med endnu en årgang.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button