Branche-NytStreamingnyt

TV 2 vokser digitalt

tv2 digitale platforme illustrationTV 2 fortsatte den digitale brugervækst i første kvartal 2017. Ifølge Kantar Gallups ’Dansk Online Index’ havde TV 2s samlede digitale tjenester (tv2.dk og TV 2s apps – ekskl. TV 2 PLAY) gennemsnitligt 954.000 daglige brugere i marts måned. Det er omkring 60.000 brugere mere end i årets to første måneder og en stigning i forhold til gennemsnittet for 2016 på omkring 800.000 daglige brugere.

– Normalt er det primært på de store nyhedsdage, at vi runder 1 million brugere på vores digitale platforme, men i marts er vi tæt på millionen i det daglige gennemsnit. Det er naturligvis både på grund af en række aktuelle begivenheder, men det er også resultatet af en målrettet strategisk indsats, hvor vi i 2017 fortsatte arbejdet med at drive trafik og brugere til tv2.dk – og beholde dem i længere tid på vores platforme, siger TV 2s digitale direktør, Anders Blauenfeldt.

I første kvartal var det især håndbold-VM, store nyhedsdage med bl.a. terrordækning samt TV 2s demens-uge, der trak mange brugere ind til tv2.dk. Det gennemsnitlige daglige tidsforbrug på TV 2s digitale platforme voksede med 26 procent i årets tre første måneder i forhold til samme periode sidste år.

TV 2 er storebror på mobilen
To tredjedele af trafikken på TV 2s digitale platforme sker fra mobilen, mens den sidste tredjedel kommer via desktop og tablet. I første kvartal havde TV 2 ifølge Dansk Online Index 636.000 daglige brugere, der besøgte TV 2s digitale platforme via mobilen, og det placerer TV 2 blandt de største danske medieaktører på mobilen. Det kan bl.a. tilskrives TV 2s apps, der er blandt de mest populære apps i Danmark.

– TV 2 har lige siden, de mobile apps begyndte at blive populære blandt danskerne, været i front med bl.a. vores nyheds-, sports- og vejrapps. Vi produktudvikler løbende vores apps, og her i 2017 har vi ligesom sidste år introduceret nye push-muligheder og nye features, som danskerne har taget godt imod. Det arbejde fortsætter vi med her i 2017, siger Anders Blauenfeldt.

TV 2 PLAY i fortsat vækst
Det danske streamingmarked vokser fortsat og TV 2 PLAY, der i 2016 rundede 300.000 abonnenter, har ligeledes fortsat væksten ind i 2017. I årets første måneder er det især TV 2s store fiktionsserier som fx ’Badehotellet’ og ’Mercur’ samt store primetime-programmer som fx ’Nybyggerne’, der er med til at trække brugere til tjenesten, men også live-sport med eksempelvis Caroline Wozniackis WTA-kampe på TV 2 SPORT begynder at fylde mere og mere i forbruget.

– Efter en mangeårig tendens til at streaming blev forbundet næsten 100 procent med on-demand sening – eller tidsskiftet sening som det også kaldes – ser vi nu til en vis grad en ændring i dette. Hos vores PLAY-kunder med adgang til både flow-tv og on-demand ser vi nu, at forbruget i første kvartal faktisk var flere minutter med flow-tv end med on-demand sening. Det er en interessant udvikling, og det bekræfter os i, at flow-tv stadig er en utrolig vigtig del af vores udbud – også i de nye digitale universer, siger Anders Blauenfeldt.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button