TV-Nyt

TV 2 var igen i 2013 den kanal, der sendte flest danske programmer

TV2 LogoAldrig tidligere har TV 2 sendt så mange timers dansk fjernsyn som i 2013. Antallet af danske programmer voksede yderligere i forhold til de senere år, og TV 2 var igen i 2013 den af alle tv-kanaler, der sendte flest timers dansk tv.

Det fremgår af TV 2s public service-redegørelse 2013, som offentliggøres i dag.

I 2013 sendte TV 2 4.161 timers dansksprogede tv-programmer. I forhold til 2009 er der tale om en stigning på flere end 1.000 timers dansk tv. Til sammenligning sendte DR1 i 2013 godt 2.500 timers dansksproget fjernsyn opgjort på samme måde.

– Udbuddet af udenlandsk fjernsyn er kolossalt på tv og på nettet, og i den situation er det vigtigt, at TV 2 – og dermed også vores tv-tjeneste TV 2 PLAY – kan tilbyde flest mulige programmer, der giver den danske vinkel på samfundsforhold og nyheder. I 2013 var faktaserier og dokumentarer som ”Korrespondenterne”, ”Station 2 – stop tyven”, ”Silas’ opgør”, ”Operation X”, Knæk Cancer-dokumentarer,  ”Sidste omgang” og ”Den rene vare” blandt de danske programmer, som var med til at skabe debat, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Hun glæder sig ligeledes over stor opbakning til de danske fakta- og underholdningsprogrammer, som blev sendt i uge 40 i 2013, hvor TV 2 fejrede sin 25 års fødselsdag sammen med danskerne.

Tre nye danske fiktionsserier i 2013
TV 2s produktion af dansk tv har været i stigning i flere år – bl.a. båret af morgen-tv, der nu sendes alle ugens syv dage og i ferieperioder, samt flere nyhedsudsendelser.

Også på fiktionsområdet var der fokus på danske serier i 2013. TV 2 sendte sidste år tre nyproducerede, danske fiktionsserier – krimiserien ”Dicte”, der nu er den højest vurderede danske fiktionsserie på TV 2 nogensinde, sæson 2 af ”Rita” samt familiejulekalenderen ”Ludvig og Julemanden”. Kort før nytår havde TV 2 premiere på serien ”Badehotellet”, der fortsatte i januar og februar 2014.

I 2013 bød TV 2 også på flere danske programmer inden for oplysning og livsstil, bl.a. ”Cecilie & madklubben”, ”Mestrenes mester”, ”Nybyggerne”, ”Go’ appetit”, ”Felix jagter vejen til succes”, ”Grilfeber” og ”Savnet”.

Opgørelsen af dansksprogede udsendelser omfatter både førstegangsudsendelser og genudsendelser. De regionale udsendelser, som også kan følges på TV 2s programflade, er ikke med i opgørelsen af hovedkanalens dansksprogede timer.

Læs hele TV 2s public service-redegørelse her, som også fortæller om bl.a. markant stigning i tekstningen og livetekstningen på TV 2.

Udsigt til 2014 med mange danske programmer
I 2013 bestod 59,1 procent af TV 2s programflade af dansksprogede programmer. Det tilsvarende tal i 2012 var 53,7 procent, mens den dansksprogede andel tilbage i 2009 var på 44,1 procent.

Der er også udsigt til et 2014 med et meget højt antal danske programmer på TV 2, som fortsætter de mange danske programinitiativer og herudover sætter øget fokus på dansk weekendunderholdning, inspirerende livstil og debatskabende dokumentar.

2014 er også et stort sportsår, hvor TV 2 fra starten af året dækkede EM i herrehåndbold på hjemmebane tæt, og hvor de kommende måneder byder på VM i fodbold, Le Mans og verdens tre største etapeløb i cykling: Tour de France, Giro d’Italia og La Vuelta a España.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button