TV-Nyt

TV 2 Tour de France nyt – Rolf tager tour’en på motorcykel

Tour de France TV Guide 2013Der er både nye ansigter og nye tiltag i forhold til dækningen af løbet når TV 2 fra på lørdag blænder op for jubilæumsudgaven af Tour de France.

Se vores tv-guide over Tour de France her

Nye ansigter

Stéphanie Surrugue skal fra lørdag 29. juni for første gang dække Tour de France for TV 2 – og hun er helt klar og ikke spor nervøs: Hun er nemlig vokset op i en stor cykelfamilie, hvor cykling ofte gik forud for familiebegivenheder, og hun har altid fulgt med i cykling og særligt Touren.

Surrugue, der til daglig er vært for ”Kulturen på NEWS”, skal følge løbet, ryttere og eksperter via TV 2s nye mobile studie, der sender direkte fra målområdet på hver etape med gæster i studiet. 

Stéphanie Surrugue er på hjemmebane i Tour de France af flere årsager: Hun har dækket Touren i flere år for Politiken, hun kender det franske fra sin familiebaggrund, og – ikke mindst – hun er vokset op i en cykelfamilie, hvor vigtige cykelløb gik forud for familiebegivenhederne.

– Alle mænd i min familie er cykelryttere, min far kørte på det franske landshold, og min svoger kørte på det danske. Og først som tiårig gik det op for mig, at mænd faktisk har hår på benene, fortæller Stephanie Surrugue med et smil og fortsætter:

– Jeg har fulgt Touren så langt tilbage, jeg kan huske, og jeg blev født under et seksdagesløb, hvor min far næsten ikke havde tid til at køre min mor på hospitalet på grund af det vigtige løb. Og da jeg som teenager havde været ude at rejse et år, kunne jeg ikke blive hentet i lufthavnen, fordi min familie sad og så en vigtig bjergetape i Touren derhjemme. 

Claus Elming er også klar til afrejse. I dag, onsdag 26. juni, tager han sammen med resten af Tour de France-holdet af sted mod det cykelløb, der har den største bevågenhed i hele verden. Claus Elming får sin Tour-debut i år, hvor Tour de France afvikles for 100. gang.

– Det er ret fantastisk, at løbet har jubilæum, for der vil helt sikkert været en masse festivitas omkring det i Frankrig. Jeg ved fra tidligere og nuværende kolleger, at det er benhårdt at lave Tour de France, men jeg er klar til at give den en skalle, så vi får lavet noget tv, som seerne synes om, siger Claus Elming.

Claus Elming har cyklet i både Italien, Australien, New Zealand og Frankrig.

– Det er noget helt andet at cykle i udlandet, og selv om jeg har cyklet i Frankrig, har jeg endnu ikke prøvet kræfter med nogle af de bjerge, som Tour-feltet har krydset.

Claus Elming har fulgt med i Tour de France i mange år og kender en del af rytterne, men der er alligevel blevet læst grundigt op på lektien.

– Én af mine favoritryttere var hollænderen Joop Zoetemelk. Han var den evige to’er, siger Claus Elming, der naturligvis også har fulgt Touren med alle de dopingskandaler, der har været.

– Man skal være naiv, hvis man tror, der ikke eksisterer doping mere. Men jeg håber på rene ryttere, så der bliver konkurreret på lige vilkår, siger Claus Elming.

Rolf tager turen på motorcykel

Som noget nyt følger Rolf Sørensen med cykelrytterne rundt på motorcykel og rapporterer direkte fra landevejen. Og inden dagens etape kan du varme op med historiske og legendariske etaper på TV 2. Der er skruet op for informationen med flere infobokse på skærmen, der er lanceret et nyt tour.tv2.dk og en ny Tour-applikation til mobilen.

Derudover får Tour-holdet besøg af Team Zulu, og så tager TV 2 på sommertour i Danmark – i syv danske byer, hvor Touren kan følges på storskærm.

For de mange Tour de France-elskere tilbyder TV 2 Play en helt særlig Tour-kanal uden afbrydelser. Det betyder non-stop Tour de France-tv fra hele cykelløbet.

Se vores tv-guide over Tour de France her

I samme kategori

Back to top button