TV 2 lancerer ny sportskanal – TV 2 SPORT X fra januar 2020

| torsdag 05. sep, 2019 12:14 | opdateret 24. nov, 2019 kl. 12:01 | 6 Kommentarer
TV 2 SPORT X - ny sportskanal fra januar 2020

TV 2s ambition for de kommende år er at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, og kvalitetsindhold er nøglen til, at TV 2 også i fremtiden har en stærk position i det danske mediebillede. Fra januar 2020 skal en ny sportskanal med stærke rettigheder bidrage til indfrielsen af denne ambition.

Den nye sportskanal – som får navnet TV 2 SPORT X – er født som en tv-kanal på streamingtjenesten TV 2 PLAY og styrker TV 2s samlede sportstilbud. Samtidig vil det være muligt for tv-distributører at tilbyde TV 2 SPORT X til deres kunder med tv-pakker. Hvordan TV 2 Sport X kommer til at indgå i TV 2 Play vil man være på plads med sidst på efteråret.

– Medieforbrugerne bruger mere og mere tid på streamingplatforme, og derfor skal vi naturligvis også tilbyde mere og mere indhold på TV 2 PLAY. At introducere en ny sportskanal, der tager sit udgangspunkt i en digital distribution og et digitalt forbrug, er helt i tråd med vores strategi om at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

– Hvad enten det drejer sig om sport, nyheder, fiktion eller underholdning, så er kvalitet og relevans afgørende for, at TV 2s indhold også i fremtiden er en central del af medieforbruget herhjemme. Vi har en ambition om, at TV 2 PLAY skal være uundværlig for danskerne, og vi ved, at sport samler, engagerer og begejstrer mange passionerede fans. Med TV 2 SPORT X ønsker vi at stå med et endnu stærkere samlet sportstilbud, og kanalen er samtidig et eksempel på, hvordan udvikling af kvalitetsindhold – og her også erhvervelsen af rettigheder – og udvikling af TV 2 PLAY går hånd i hånd.

International sport og verdensstjerner
Den nye sportskanal får især fokus på store internationale stjerner inden for spansk fodbold, italiensk fodbold, tennis fra Wimbledon og fra herrernes ATP-turneringer, som TV 2 netop har erhvervet rettigheder til, samt amerikansk basketball fra NBA. Hertil kommer X Games, atletik-VM, skiskydning m.m.

Blandt TV 2s seks eksisterende kanaler er TV 2 SPORT, der gik i luften i januar 2015, og som på rekordtid er blevet Danmarks klart mest sete kanal blandt de dedikerede sportskanaler. De solide og positive erfaringer herfra indgår i arbejdet frem mod den nye sportskanals åbning her fem år senere.

– Den passion for sport og den journalistiske forædling, som vi kender fra TV 2 SPORT, tager vi med over på TV 2 SPORT X. Vores nuværende sportskanal har i den grad skabt værdi for dansk sport – vi har fra starten været fokuseret på danske rettigheder og på rettigheder, hvor danske sportsstjerner klarer sig godt. På TV 2 SPORT X udvider vi banen og går mere internationalt og sætter fokus på de helt store verdensstjerner, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Sportstilbud til de unge
Et særligt fokus for TV 2s nye sportskanal er den yngre målgruppe:

– Vi vil gerne ramme endnu flere unge brugere og seere med vores sportsudbud. Derfor er jeg glad for, at vi har flere kampe fra La Liga og Serie A med fodboldens allerstørste stjerner som Messi og Ronaldo. Vi ved, at NBA Basketball interesserer den unge målgruppe, ligesom X Games vel nærmest er ”født” ungt. Dermed ikke sagt, at vi andre ikke også må se med. TV 2 SPORT X er en kanal for alle sportsinteresserede danskere, siger Frederik Lauesen.

Etableringen af TV 2s nye sportskanal bliver mødt med interesse hos distributørerne, og TV 2 er i dialog med alle tv-leverandører og tv-distributører om distribution af TV 2 SPORT X. YouSee er bekræftet til at få kanalen som en del af BlandSelv. WAOO får også kanalen. Canal Digital har også bekræftet at kanalen indgår i sportspakken hos dem.

Listen over rettigheder og sportsbegivenheder på TV 2 SPORT X omfatter blandt andet:

• Spansk fodbold fra La Liga – tre kampe hver runde og én El Clásico pr. sæson
• Italiensk fodbold fra Serie A – en kamp pr. runde
• Wimbledon-tennis
• ATP-tennis
• NBA Basketball
• X Games
• Skiskydning VM og World Cup
• VM Atletik
• VM Alpint
• VM Langrend

TV 2 lancerer ny sportskanal - TV 2 SPORT X fra januar 2020
TV 2s ambition for de kommende år er at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, og kvalitetsindhold er nøglen til, at TV 2 også i fremtiden har en stærk position i det danske mediebillede. Fra januar 2020 skal en ny sportskanal med stærke rettigheder bidrage til indfrielsen af denne ambition. Den nye s

Kilde: TV 2 presse

Stream 11 Discovery Networks live tv-kanaler – Prøv Dplay gratis 30 dage her

Del på:

Tags:

Gemt under:: Streaming

6
Kommentarer

for at kommentere
3 Kommentartråde
3 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
HansPedersen

Yderst interessant. På TV2.dk´s eget opslag står der allerede at kanalen også kommer hos Viasat (jeg antager dermed parabolmarkedet?), Boxer, Canal Digital TDC, Yousee osv. Så jeg finder det lidt sjovt de lancerer det som en kanal på TV2 Play, men det rent faktisk er en tv-kanal der bliver sendt ud til alle distributører. Hvorfor så ikke lancere det som en alm tv-kanal mere. Men det er vel i håb om endnu flere vælger at købe play hos tv2. Eller er det mig der misforstår noget? Det tyder også på de overtager endnu flere af Strive´s rettigheder i Spanien og… Læs mere »

slawers50

Den kanal kun på net tv2play og tv?
Hvad med viaplay tv2 sport X?
Bliver vise kamp og sport viser på samtidig på Xee

JornHansen

Vil de på den nye kanal mon sende al Ski-skydning? Var det ikke delt med DR før? Men jeg ser mest frem til hvad de vil sende at Langrend på ski, om det stadig må ses på andre Nordiske kanaler…