Streamingnyt

TV 2 lancerer ny sportskanal – TV 2 SPORT X fra januar 2020

TV 2s ambition for de kommende år er at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, og kvalitetsindhold er nøglen til, at TV 2 også i fremtiden har en stærk position i det danske mediebillede. Fra januar 2020 skal en ny sportskanal med stærke rettigheder bidrage til indfrielsen af denne ambition.

Den nye sportskanal – som får navnet TV 2 SPORT X – er født som en tv-kanal på streamingtjenesten TV 2 PLAY og styrker TV 2s samlede sportstilbud. Samtidig vil det være muligt for tv-distributører at tilbyde TV 2 SPORT X til deres kunder med tv-pakker. Hvordan TV 2 Sport X kommer til at indgå i TV 2 Play vil man være på plads med sidst på efteråret.

– Medieforbrugerne bruger mere og mere tid på streamingplatforme, og derfor skal vi naturligvis også tilbyde mere og mere indhold på TV 2 PLAY. At introducere en ny sportskanal, der tager sit udgangspunkt i en digital distribution og et digitalt forbrug, er helt i tråd med vores strategi om at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Hvad enten det drejer sig om sport, nyheder, fiktion eller underholdning, så er kvalitet og relevans afgørende for, at TV 2s indhold også i fremtiden er en central del af medieforbruget herhjemme. Vi har en ambition om, at TV 2 PLAY skal være uundværlig for danskerne, og vi ved, at sport samler, engagerer og begejstrer mange passionerede fans. Med TV 2 SPORT X ønsker vi at stå med et endnu stærkere samlet sportstilbud, og kanalen er samtidig et eksempel på, hvordan udvikling af kvalitetsindhold – og her også erhvervelsen af rettigheder – og udvikling af TV 2 PLAY går hånd i hånd.

International sport og verdensstjerner
Den nye sportskanal får især fokus på store internationale stjerner inden for spansk fodbold, italiensk fodbold, tennis fra Wimbledon og fra herrernes ATP-turneringer, som TV 2 netop har erhvervet rettigheder til, samt amerikansk basketball fra NBA. Hertil kommer X Games, atletik-VM, skiskydning m.m.

Blandt TV 2s seks eksisterende kanaler er TV 2 SPORT, der gik i luften i januar 2015, og som på rekordtid er blevet Danmarks klart mest sete kanal blandt de dedikerede sportskanaler. De solide og positive erfaringer herfra indgår i arbejdet frem mod den nye sportskanals åbning her fem år senere.

– Den passion for sport og den journalistiske forædling, som vi kender fra TV 2 SPORT, tager vi med over på TV 2 SPORT X. Vores nuværende sportskanal har i den grad skabt værdi for dansk sport – vi har fra starten været fokuseret på danske rettigheder og på rettigheder, hvor danske sportsstjerner klarer sig godt. På TV 2 SPORT X udvider vi banen og går mere internationalt og sætter fokus på de helt store verdensstjerner, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Sportstilbud til de unge
Et særligt fokus for TV 2s nye sportskanal er den yngre målgruppe:

– Vi vil gerne ramme endnu flere unge brugere og seere med vores sportsudbud. Derfor er jeg glad for, at vi har flere kampe fra La Liga og Serie A med fodboldens allerstørste stjerner som Messi og Ronaldo. Vi ved, at NBA Basketball interesserer den unge målgruppe, ligesom X Games vel nærmest er ”født” ungt. Dermed ikke sagt, at vi andre ikke også må se med. TV 2 SPORT X er en kanal for alle sportsinteresserede danskere, siger Frederik Lauesen.

Etableringen af TV 2s nye sportskanal bliver mødt med interesse hos distributørerne, og TV 2 er i dialog med alle tv-leverandører og tv-distributører om distribution af TV 2 SPORT X. YouSee er bekræftet til at få kanalen som en del af BlandSelv. WAOO får også kanalen. Canal Digital har også bekræftet at kanalen indgår i sportspakken hos dem.

Listen over rettigheder og sportsbegivenheder på TV 2 SPORT X omfatter blandt andet:

• Spansk fodbold fra La Liga – tre kampe hver runde og én El Clásico pr. sæson
• Italiensk fodbold fra Serie A – en kamp pr. runde
• Wimbledon-tennis
• ATP-tennis
• NBA Basketball
• X Games
• Skiskydning VM og World Cup
• VM Atletik
• VM Alpint
• VM Langrend

TV 2 lancerer ny sportskanal – TV 2 SPORT X fra januar 2020
TV 2 lancerer ny sportskanal – TV 2 SPORT X fra januar 2020
Kilde: TV 2 presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button