Nyheder

TV 2 – Toppen af Poppen 2015

Toppen af Poppen 2015
Foto: Thomas Ravn / TV 2

’Toppen af poppen’ er et af de TV 2-programmer, der sætter dansk musik i centrum – og det er samtidig en af de programserier, som i tidligere sæsoner har givet seerne stærke, følsomme og overraskende nyfortolkninger af danskernes lydspor gennem tiderne.

Toppen af Poppen 2015 på TV 2

Søndag 16. august er ’Toppen af poppen’ tilbage på TV 2. Oh Land, Shaka Loveless, Lars Lilholt, Sebastian, Stine Bramsen, Isam B og Mattias Kolstrup fra Dúné er samlet i Skagen – på toppen af Danmark – til en uges musikalsk topmøde, hvor de skal fortolke hinandens største hits.

I løbet af ugen kommer de syv kunstnere tæt på hinanden, når de fortæller historierne bag musikken, og en række enestående øjeblikke er i vente, når stjernerne folder sig ud både akustisk og med fuld musikalsk opbakning fra The Antonelli Ochestra.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Store hits og gamle klassikere fortolkes
De syv sangere får en dag hver, hvor de og deres musik er i centrum. I syv dage bliver de alle udfordret i kreativitetens ædle kunst, når store hits og gamle klassikere skal fortolkes i et nyt musikalsk univers. Og det kommer til at kræve både mod og store følelser fra de resterende seks sangere, når de “nye” værker skal fremføres for den oprindelige sangskriver.

Ud over de mange musikalske indslag får de syv musikere rig mulighed for at lære hinanden bedre at kende, når de tager på tur rundt i det smukke Skagen og ‘hænger ud’ på Strandhotellet.

16. august: Shaka Loveless
Hovedpersonen i sæsonens første program er Shaka Loveless – sangeren bag hittene ‘Tomgang’, ‘Den gang du græd’ og ‘2 mod verden’ og tidligere været forsanger i det danske R&B/hiphop band The Gypsies. Han brød igennem som soloartist i 2012, hvor han også blev P3s Uundgåelige. Shaka Loveless har i flere år haft et tæt samarbejde med Donkey Sound.

23. august: Lars Lilholt
Hvem kender ikke det udødelige hit ‘Kald det kærlighed’, som den danske sanger og sangskriver Lars Lilholt udgav med sit band tilbage i 1986. Ud over egne udgivelser er Lars Lilholt også en del af Lars Lilholt Band og gruppen Dalton. Han mestrer både violin, guitar og sang og har udgivet 27 albums.

30: august: Mattias Kolstrup
Mattias kolstrup er forsanger i den danske rockgruppe Dúné, der blev dannet i 2001 og har hittet med ‘Bloodlines’, ‘All That I Have’ og senest ‘Antidote’ fra 2014. Mattias Kolstrup har turneret med Dúné i det meste af verden, og bandet er til daglig hjemmehørende i den tyske hovedstad Berlin.

6. september: Oh Land
Sangerinden Oh Land med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius udgav sidste år sit fjerde album, Earth Sick, hvor hun vender tilbage til sine musikalske rødder og samtidig har skrevet og produceret alt selv. Herfra kommer bl.a. hittet ‘Head Up High’.

13. september: Isam B

Isam B er medlem af hiphoptrioen Outlandish, som også består af Lenny Martinez og Waqas Qadri. I 2007 udgav Isam B sit første dansksprogede soloalbum ‘Institution’, hvor han bl.a. hittede med sin fortolkning af H.C. Andersens ‘I Danmark er jeg født’.

20. september: Stine Bramsen

Sangerinden Stine Bramsen slog i første omgang igennem med popgruppen Alphabeat, men valgte i 2015 at stå på egne ben med solo ep’en ‘Stine Bramsen’. Her fra stammer hittet ‘Prototypical’, og sammen med det danske band Carpark North har hun også hittet med nummeret ’32’.

27. september: Sebastian
Musikeren og sangskriveren Sebastian har gennem årtier skrevet og komponeret bl.a. elskede musicals som ‘Hodja fra Pjort’, ‘Skatteøen’ og ‘Romeo’. Efter 21 års pause udsendte Sebastian tilbage i 2011 atter et soloalbum, ‘Øjeblikkets mester’.

Den femte sæson af ’Toppen af poppen’ slutter søndag 4. oktober med en specialudgave, hvor de syv sangere fortæller om de oplevelser, som ugen på toppen af Danmark har givet dem med.

I samme kategori

Back to top button