TV-Nyt

Elementary – TV 2 prøver lykken med ny amerikansk krimi

elementary tv2
Engelske Jonny Miller og amerikanske Lucy Liu spiller henholdsvis Sherlock Holmes og doktor Jane Watson i den nye, amerikanske krimiserie “Elementary”.
(Foto: TV 2)

Amerikanske serier har ofte ikke rigtigt slået til seermæssigt på TV 2. Nu prøver TV 2 så lykken igen med serien Elementary, hvor engelske Jonny Miller og amerikanske Lucy Liu spiller henholdsvis Sherlock Holmes og doktor Jane Watson. Det legendariske og meget umage par løser kriminalgåder og mordmysterier sammen med politiet i New York.

Serien er skabt af Robert Doherty, der har givet Arthur Conan Doyles klassiske figurer en makeover og har ført dem begge frem til det 21. århundrede. Serien havde premiere på CBS maj 2013 og blev fornyet, så der er også en sæson 2 på vej.

Premiere 15. august
“Elementary” får premiere på TV 2 torsdag 15. august kl. 22.35.

Sherlock Holmes er faldet i unåde i London, og efter en omgang narkoafvænning flygter han til Manhattan, hvor hans stenrige far desværre tvinger ham til at udleve lidt af et mareridt. Han sørger for at sønnen får selskab – døgnet rundt – af den på alle måder ædruelige og sobre doktor Jane Watson.

For tre år siden var Jane Watson var en succesrig kirurg, men så døde en af hendes patienter, og selv mistede hun retten til at operere. Hun betragter sin nye karriere som specialist i misbrug som en mulighed for stadig at kunne hjælpe andre mennesker. Samtidig ser hun det som en mulighed for at råde bod på fortidens fejltrin.

Egen rehabiliteringskur
Den rastløse Holmes er imidlertid slet ikke som Jane Watsons tidligere klienter. Han informerer hende i utvetydige vendinger om, at han ikke har noget til overs for hendes metoder, og at han har igangsat sin egen rehabiliteringskur som konsulent for politiet i New York. 

Da Jane Watson er blevet pålagt ansvaret for Holmes, kan hun ikke gøre andet end at følge med den temperamentsfulde brite, når han tager på arbejde for NYPD.  Og det er måske slet ikke så tosset endda. Sherlock Holmes bliver hurtigt klar over, at han kan drage nytte af doktor Watsons medicinske baggrund. Og hun indser, at hun ikke er helt håbløs, når det kommer til at løse kriminalsager.

Mester i at opklare kriminalsager
Holmes’ kontakt hos politiet er Tobias “Toby” Gregson, og han har tidligere samarbejdet med Scotland Yard. Derfor ved han, at den aparte englænder er en mester i at opklare kriminalsager. Gregson tager imod Holmes med åbne arme og gør ham til en del af et team, der også består af kriminalassistent Marcus Bell, som hører til blandt de absolut bedste efterforskere. Hans intuition er knivskarp, og hans forhørsmetoder er formidable. I begyndelsen er Bell skeptisk over for Holmes’ utraditionelle arbejdsmetoder, men det går hurtigt over.

Når Sherlock Holmes arbejder, så arbejder han – konstant og helst 24 timer i døgnet. Derfor har han brug for en ved sin side, der kan hjælpe ham med at holde jordforbindelsen. Og det er såre elementært, at det lige er et job for doktor Watson.

Mere om skuespillerne
Hovedrollen som Sherlock Holmes spilles af engelske Jonny Lee Miller. Han fik sit internationale gennembrud som Sick Boy i filmen “Trainspotting” fra 1995, på TV 2 har han kunnet opleves i komedieserien “Eli Stone”, og på det store lærred har Miller senest han spillet over for Johnny Depp i Tim Burtons “Dark Shadows”.

Amerikanske Lucy Liu, der kommer med en ny og forfriskende fortolkning af doktor Watson, gjorde sig for alvor bemærket med rollen som Ling Woo i komedieserien “Ally” i slutningen af 90’erne. Det førte til filmroller i bl.a. “Shianghai Noon”, “Charlie’s Angles”, “Chicago” samt “Kill Bill” – både 1’eren og 2’eren.


YouTube

I samme kategori

Back to top button