TV-Nyt

TV 2 Play serien Kemohjerne udtaget til Sundance Film Festival

TV 2 Plays Knæk Cancer fiktionsserie ’Kemohjerne’ er – som den første danske serie nogensinde – udtaget til visning på den prestigefyldte Sundance Film Festival.

Kemohjerne skildrer med indlevelse, humor og uden berøringsangst, hvordan det opleves for et ungt menneske at blive ramt af kræft, og serien har formået at tiltrække sig så stor opmærksomhed i udlandet, at den er udtaget til en af de mest anerkendte filmfestivaler – Sundance Film Festival – som den første danske serie nogensinde. Her vil man vise alle fem afsnit af serien, som er udtaget i den eneste serie-kategori på festivalen, ‘Indie Episodic’.

Serien, som er produceret af Splay One og instrueret af det prisvindende stortalent Kristian Håskjold. Serien er skrevet i samarbejde med udviklingschef hos Splay One, Johan Wang. Kristian Håskjold er allerede et kendt navn i filmverdenen, hvor han har vundet adskillige priser og været repræsenteret på mere end 70 festivaler med bl.a. kortfilmene ‘En værdig mand’ og ‘Forever Now’. ‘Kemohjerne’ er imidlertid Kristian Håskjolds debut indenfor serieformatet, og det var derfor med en vis benovelse, at han åbnede mailen, hvori Sundance Festivalen bekendtgjorde udtagelsen af den danske serie.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

“Jeg er helt utrolig stolt og glad over, at ‘Kemohjerne’ får lov at blive præsenteret for publikum på Sundance, som er en af de vigtigste filmfestivaler i verden. Med serien har jeg, indenfor fiktionens rammer, ønsket så autentisk som muligt at skildre, hvad de fysiske, psykiske og sociale konskvenser er af at gå igennem et kræftforløb. Jeg ser udtagelsen af serien som en kæmpe anerkendelse af, at jeg i samarbejde med det dygtige hold er lykkedes med at få formidlet det svære indhold, så det vinder genklang hos andre mennesker,” siger Kristian Håskjold.

‘Kemohjerne’ er produceret til TV 2 i forbindelse med Knæk Cancer af det digitale underholdningshus Splay One, som med serien for første gang nogensinde har prøvet kræfter med fiktion. Derfor har man også her haft svært ved at få armene ned over nyheden om, at serien er udtaget til Sundance.

“Kemohjerne er på mange måder en debutant-serie; det er den første fiktionsserie, vi producerer hos Splay One, ligesom det er både forfatter, Johan Wang, og intruktør, Kristian Håskjolds, debut indenfor serieformatet. Så meget desto mere er den anerkendelse, der ligger i at blive vist på Sundance, helt overvældende. Hos Splay One arbejder vi målrettet på at udvide vores portefølje og har ambitioner om at producere meget mere fiktion i de kommende år. Vi kunne derfor ikke bede om en bedre begyndelse, end at vores første tv-serieproduktion får Sundance Film Festival som vindue mod resten af verden,” siger Klara Sofie Svendsen, Chief Operating Officer for Splay One Danmark.

Kilde: Pressemeddelelse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button