TV-Nyt

TV 2 NEWS klar med kulturmagasin

Stéphanie Surrugue

Meninger brydes, kulturkampe udkæmpes, og følelser foldes ud, når kunstnere, forfattere, politikere, kunstmæcener og samfundsdebattører fra mandag 10. oktober mødes i ”Kulturen på NEWS”. TV 2 NEWS’ nye kulturmagasin, der sendes mandag til torsdag kl. 20.00, er nemlig kultur med kant, perspektiv og temperament – og samtidig udtryk for, at kulturstoffet nu bliver en del af TV 2 NEWS’ kerneområder.

– Interessen for kultur er stor, men der er faktisk ingen steder på tv, hvor kulturen får den dækning, den fortjener. Det vil vi give den på NEWS. Vi vil gøre kulturstoffet til et af vores kerneområder og gå til det med samme journalistiske tilgang, som når vi dækker f.eks. politik eller finansstoffet, siger Mikkel Hertz, kanalchef på TV 2 NEWS, og fortsætter:

– Vi vil dække kulturstoffet dagligt med den styrke, TV 2 NEWS har – på NEWS-måden – og dermed udbrede kulturdækningen, ligesom NEWS har været med til at udbrede den politiske dækning og dækningen af finansstof.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Kulturen på NEWS” giver seerne aktualitet og debat samt skarpe, kritiske, underholdende og tankevækkende kulturnyheder, og så sætter det daglige kulturmagasin spot på kulturen og dens betydning i samfundet. I spidsen for ”Kulturen på NEWS” står en af landets førende kulturjournalister, dansk-franske Stéphanie Surrugue, der glæder sig til at give TV 2 NEWS’ seere en daglig dosis kultur:

– Vi er vant til at finde politik, finans og blå blink i forgrunden af nyhedsbilledet. Nu får kulturen også sin plads, og jeg tør godt love, at vi hver dag leverer historier om både kunst og kaos, penge og passion – historier, vi bliver klogere af, for kultur handler jo netop om, hvordan vi er mennesker i samfundet, siger Stéphanie Surrugue.

Stéphanie Surrugue er uddannet fra Roskilde Universitet og Institut Catholique de Paris. Hun har været kultur- og reportagejournalist på Politiken, klummeskribent for Eurowoman og Alt for Damerne, vært på ”Kulturguiden på DR2” og har både modtaget De Berlingske Journalisters Pris og Politikens Høruppris. Og så har hun skrevet flere bøger, bl.a. de anmelderroste bestsellere ”Enegænger – portræt af en prins” og ”Det store bogtyveri”.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Abonnér
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button