TV-Nyt

TV 2 Lorry melder sig klar til kommunalvalget

TV 2 Lorry har øget medarbejderstaben med 25 procent for at være klar til den mest ambitiøse kommunalvalgsdækning i tv-stationens historie. I dag blænder regionalmediet op for det første af 36 debatprogrammer i et spritnyt valgstudie på Københavns Hovedbanegård, der kommer til at være centrum for stationens valgdækning de næste mange uger.

Flere måneders intenst arbejde og planlægning kulminerer, når den første af i alt 36 valgdebatter i dag kl. 10.30 ruller over skærmen på TV 2 Lorry. ‘Debat under uret’, som valgdebatterne hedder, er blot en af flere nye programserier i den til dato mest ambitiøse kommunalvalgsdækning i tv-stationens historie. Dækningen skal gøre alle i sendeområde klar til kommunal- og regionsvalget den 16. november. TV 2 Lorry sender på valgaftenen live fra alle kommuner i regionen, og for at kunne løfte den opgave har tv-stationen over de seneste uger ansat 24 nye journalistiske medarbejdere, der skal hjælpe både under og op til valget.

– Med 34 kommuner og to regioner i vores sendeområde står vi med den suverænt største opgave blandt TV 2-regionerne op til kommunal- og regionsvalget. På valgaftenen i 2017 var vi for første gang til stede ved alle 36 valg i vores region. Det kommer vi til at være igen, og denne gang med live-reportere som vi stiller igennem til i løbet af valgaftenen. Vores ambition er at give vores seere og brugere en nærværende, intens og tilbundsgående valgdækning både digitalt og på tv, hvor vi dykker helt ned i problemstillingerne og udfordringerne i de enkelte kommuner og regioner. Vi vil bidrage til, at de føler sig oplyst og afklarede på, hvor netop deres kryds skal sættes den 16. november, siger direktør på TV 2 Lorry Morten Kjær Petersen og fortsætter:

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Vi har for første gang valgt at rykke vores valgstudie ud i den virkelige verden. Fra i dag og frem til den 16. november sender vi derfor hver dag live fra et helt nyt studie på Hovedbanegården, som er designet og bygget særligt til formålet. Vi vil være i øjenhøjde med vores seere og brugere, og Hovedbanegården er et knudepunkt for hele regionen, og et sted alle kender. På samme måde vil Hovedbanegården i vores dækning være knudepunkt, når vi på valgaftenen og i ugerne op til valget sender live fra alle kommunerne i vores sendeområde og samler trådene i studiet på Hovedbanegården.

Ambitiøst og nytænkende valgstudie

TV 2 Lorrys valgstudie under uret på Hovedbanegården ligner ikke noget, man har set før i dansk tv og er både ambitiøst og nytænkende. Udover at være placeret på en af de mest besøgte steder i landet, hvor ca. 100.000 rejsende dagligt har deres gang, så er scenografien lavet sådan, at politikerne frem for at stå på en række står i en cirkel. Kameraerne er placeret i centrum af cirklen og roterer rundt, så alle filmes fra samme vinkel uanset, hvor de står. Tanken er, at seerne derhjemme i højere grad føler sig inkluderet i debatten i stedet for blot at være beskuer, og samtidig forventer man, at debatterne bliver mere levende og dynamiske, fordi alle politikere lettere kan få øjenkontakt med hinanden, når de står i en cirkel.

Værterne på ‘Debat under uret’ er Lone Knuhtsen Silberbrandt, Julie Andersen og Nanna Holst.

På valgaftenen sender TV 2 Lorry et seks-timers liveprogram fra studiet på Hovedbanegården, hvor Marco Houlind og Rebekka Juul Bruun er værter. De stiller aftenen igennem om til live-reportere, der er placeret i samtlige 34 kommuner og 2 regioner. Derudover kan man på TV 2 Lorrys website følge sin kommune tæt, da hver kommune har sin egen blog, der følger udviklingen minut for minut.

Kilde: TV 2 Lorry presse

Image

I samme kategori

Back to top button