TV-Nyt

TV 2 Lorry har skiftet navn til TV 2 Kosmopol

Efter 34 år under navnet TV 2 Lorry er det nu blevet tid til et navneskifte mener man. Derfor har regionalkanalen nu skiftet navn til TV 2 Kosmopol.

Forberedelserne har været undervejs i det seneste år. Ifølge pressemeddelelsen vil TV 2 Kosmopol “sikre seerne et globalt udsyn ved at formidle hovedstadens stærke forbindelse til omverdenen”.

– Vi går ind og siger, hvad vi er sammen om, og hvad vi er fælles om i hele det område. Og det er hovedstaden, som mange kører ind og arbejder i hver dag, forklarer direktør Morten Kjær Petersen til TV 2.dk.

Sendetiderne på TV 2-fladen vil ligne sig selv på TV 2 Kosmopol.

Men væk er Lorryland og de karakteristiske børnevejrtegninger. Og så rykker de i alt fem værter tilbage fra skiftende lokationer i sendeområdet til det gamle domicil på Frederiksberg.

Kanalens historie starter i 1989, hvor man flyttede ind i de gamle bygninger på Frederiksberg. Landsbyen er nu TV-studie, og Guldaldersalen og Drachmann Kroen redaktionslokaler.

Da TV 2 Lorry havde premiere, bestod første udsendelse af 22 minutters levende billeder fra forskellige scener i sendeområdet. Fra landlig idyl til storbyens puls og videre til bølgernes sagte skvulp langs Nordkysten og videre mod boligblokke af beton.

Fakta om TV 2 Kosmopol

  • Dækker et område med 2,1 millioner borgere, 34 kommuner og to regioner.
  • Sendte første gang for 34 år siden som TV 2 Lorry, helt præcist den 1. januar 1990.
  • Er den største af de otte TV 2 regioner, som alle er selvstændige selskaber med egen bestyrelse og egen strategi og en økonomi, der finansieres af licensmidler med hver 71,8 millioner kroner.
  • TV 2 Kosmopol har faste nyhedsudsendelser fire gange om dagen i regionale vinduer på TV 2’s hovedkanal, der dog ikke har indflydelse på indholdet.
  • TV 2 Kosmopol udkommer også på tv2kosmopol.dkFacebookInstagram og YouTube.

I samme kategori

Back to top button