StreamingnytBranche-Nyt

TV 2 laver ny digital satsning, der skal fange de 20-30-årige

TV 2 har sat sig for som mål at styrke relationen og den journalistiske formidling til de 20-30-årige med et nyt tiltag: Et nyt initiativ, hvor en helt ny redaktion efter internationale forbilleder vil udkomme på sociale medier med aktuelle journalistiske videofortællinger bl.a. om identitet, relationer, familie, følelser, livet i Danmark og de store fælles begivenheder.

– Det er første gang i TV 2s historie, at vi lancerer et decideret demografisk segmenteret nyhedstilbud. Formatet er relativt korte videoer med høj puls: Historier målrettet de 20-30-årige, skabt og fortalt på deres præmisser, i et formsprog og på de platforme, hvor de unge opholder sig, i første omgang især Facebook, siger TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Relevant og engagerende journalistisk indhold for de unge på cirka 25 år
Over halvdelen af alle danskere brugte i 2016 sociale medier til at få nyheder. Tilbage i 2013 var det kun en tredjedel. Og blandt de unge ser cirka hver tredje de sociale medier, især Facebook, som den vigtigste nyhedskilde.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Undersøgelser viser imidlertid, at de 20-30-årige faktisk betragter TV 2 som yderst troværdig. Alligevel er TV 2s indhold og nyhedstilbud på flow-kanalerne ikke i særlig høj grad en del af deres mediebrug og hverdag. Det kalder på handling, pointerer Mikkel Hertz:

– TV 2 er nået langt i omstillingen fra klassisk broadcaster og tv-nyhedsorganisation til fuldt digital medievirksomhed, der helt naturligt producerer digitalt indhold, der lever på tværs af platforme. Som public service-aktør – og ét af de elektroniske nyhedsmedier, danskerne har mest tillid til – har vi naturligvis fokus på løbende at udvikle og udfordre vores evne til at levere journalistisk indhold, der både i form, indhold og kanalvalg også er stærkt relevante og engagerende for de ca. 25-årige.

TV 2s nyhedschef, Jacob Kwon, uddyber:

– For mange i målgruppen kan klassiske nyheder om topskat eller supersygehuse føles langt væk. Men de er langt fra uengagerede og vil gerne forstå verden. De er i gang med at skabe deres liv og identitet. De vender blikket mod andre mennesker for at se, hvad disse mennesker kan, tør og gør – og hvad de deler – fordi det siger noget om dem selv, siger Jacob Kwon og fortsætter:

– Vi dyrker i forvejen nære emner i længere formater. Med det nye initiativ skal vi også beherske de nære emner i de ultrakorte formater, klippet og redigeret til den lille skærm, så det ligger godt for de unges mediebrug. Formsproget handler om skarpe, digitale videoer, der rummer en klar, aktuel journalistisk fortælling med én eller to tydelige hovedpersoner, der har noget på spil. Blandt inspirationskilderne er medievirksomheder som NowThis, Buzzfeed, AJ+, ATTN:, Playground, Channel 4 News og Brut; vi har naturligvis især skelet til dem, der er allerbedst til at lave videoindhold på sociale medier.

En redaktion på op imod 10 medarbejdere
Den nye redaktion får op imod 10 medarbejdere, der ikke alene skal være klassiske nyhedsgeneralister, men også folk med særligt stærke kompetencer inden for f.eks. digital video eller grafisk design.

– Det er ganske mange mennesker, hvilket afspejler, at det er en stor satsning af strategisk vigtighed. Vi skal bygge en stærkere relation til de 20-30-årige, som i høj grad fravælger klassisk flow-tv – og udvikle vores indholdstilbud til dem. Vi har et godt udgangspunkt; vi kan producere video i absolut topkvalitet og har landets største Facebook-side, der også er størst blandt alle medier i Norden på digital video. Men vi er udfordret på denne målgruppe og arbejder fokuseret med at udvikle vores tilbud til dem, siger Jacob Kwon.

Redaktionen vil få et nært samarbejde med TV 2 Nyhedernes redaktionelle udviklingsenhed, social media-desken hos TV 2 Nyhederne, forsidegruppen på tv2.dk samt andre enheder i TV 2 – f.eks. Zulu Social, som man deler formsprog med, om end udgangspunktet i forhold til indhold er et andet.

Kilde: TV 2

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button