TV-Nyt

TV 2 klar med tekniske nyskabelser til EM håndbold på hjemmebanen

EM Håndbold herrer 2014 TV 2 Fra 12. januar løber Danmarks håndboldherrer på banen i Herning i forsøget på at forsvare EM-titlen fra 2012, der gav en guldmedalje efter finalesejren over Serbien. I 2010 var TV 2 host broadcaster ved EM i kvindehåndbold, og senest blev tv-stationen valgt som vært for EM i Svømning i december. 

I januar gælder det så EM i håndbold for herrer, hvor TV 2 stiller med et stort og engageret hold, der følger slutrunden på fire baner i henholdsvis Aalborg, Århus, Brøndby og Herning. De fire haller er netop nu ved at blive gjort klar til årets håndboldbrag.   

– EM i håndbold er en kæmpe begivenhed i Skandinavien og især i Danmark. Derfor har vi også sørget for et stort setup og et tæt pakket program, der skal sikre sublim håndboldunderholdning og knivskarpe billeder ved EM, fortæller TV 2s produktionschef, Henrik ’BOB’ Frederiksen.

Storstilet setup
Modsat de fleste andre europæiske nationer skal Danmark spille alle sine kampe i Jyske Bank Boxen i Herning, der bygges om til en stor håndboldarena med 40 kommentatorpladser og seks studiepositioner til finalerne. Der er desuden op til 72 kommentatorpladser samlet i de fire haller. Flere nationer skal spille på op til tre baner i løbet af slutrunden, hvis de skal gå hele vejen til finalen. De indledende kampe spilles i  de fire haller, mens semifinaler og den endelige finale afgøres i Herning.

I alle fire haller er der sat kameraer op, og i Herning er der for første gang nogensinde opsat et såkaldt Spidercam, der både horisontalt og vertikalt kan flyve henover banen og fange spillernes hurtige finter og kontraangreb. Et high speed slow motion kamera er desuden sat op for at fange selv de mindste detaljer, når Danmarks håndboldmandskab med blod, sved og tårer kæmper for sejren.      

TV 2 stiller også med et stærkt hold til slutrunden, og ikke mindre end 100 mand er kaldt på arbejde, når de europæiske nationer skal kæmpe om medaljerne ved EM. Grundet det store setup i de fire haller har TV 2 allieret sig med OB-Team A/S, Dblux og Studios A/S, der i henholdsvis Aalborg, Århus og Brøndby leverer ekstra udstyr til kampene.

– Vi er stolte af igen at kunne stille med et så stort og stærkt TV 2-hold, og vi har gang på gang bevist, at vi er gode værter for de store sportsbegivenheder, der samler danskerne hjemme i stuerne og på tilskuerrækkerne. Ambitionerne er store, og vi stræber altid efter den høje kvalitet, afslutter Henrik ’BOB’ Frederiksen.    

Kilde: TV  2

I samme kategori

Back to top button