TV-Nyt

TV 2-julekalender skriver historie

Tvillingerne og Julemanden julekalender TV 2Årets familiejulekalender på TV 2, ”Tvillingerne og Julemanden”, blev ikke alene årets mest sete med over én million seere i snit. Julekalenderen skrev også tv-historie ved at at få den højeste kvalitetsvurdering af seerne, som nogensinde er givet til en børne-, familie eller voksenjulekalender på dansk tv.

Efter 24 afsnit havde ”Tvillingerne og Julemanden” en gennemsnitlig vurdering på 4,313 på en skala fra 1 til 5.

Undervejs satte TV 2-julekalenderen endnu en rekord, idet et af årets afsnit – episode 14 – fik vurderingen 4,610. En så høj vurdering er aldrig tidligere givet til et afsnit af en julekalender.

Med den flotte vurdering til ”Tvillingerne og Julemanden” er årets tre fiktionsserier på TV 2 nu stationens tre højest vurderede nogensinde. ”Dicte” fik i snit vurderingen 4,338 og er dermed den bedst vurderede TV 2-fiktionsserie nogensinde. På andenpladsen kommer efterårets ”Rita” sæson 2 med vurderingen 4,314, og lige i hælene kommer altså ”Tvillingerne og Julemanden” med vurderingen 4,313.

”Den hidtil bedste julekalender fra TV 2s side”
Det var ikke alene seerne, som var begejstrede for ”Tvillingerne og Julemanden”. Også den avis, som løbende fulgte og anmeldte årets tv-julekalendere, Nordjyske Stiftstidende, delte roser ud til ”Tvillingerne og Julemanden”:

”På bundlinjen står, at dette i min optik er den hidtil bedste julekalender fra TV 2s side. Jeg erindrer med frygt og bæven TV 2s 90’er-julekalendere, der havde alt for meget larmende musik, alt for mange genbrugte scener og alt for meget discount. Med “Tvillingerne og Julemanden” er der skabt en formfuldendt, fortløbende historie, hvor der stort set dagligt er sket et fornuftigt skridt fremad mod forløsningen.

Jeg ville dog godt have grint lidt mere. Også på skuespilsiden har det været yderst fornuftigt. Her har været flotte rekvisitter, flotte scenografier, flot natur og så videre. Så tak for denne gang. Det har været en fornøjelse”, skrev anmelderen Max Melgaard i sin afsluttende anmeldelse 25. december.

Sådan blev årets tv-julekalendere set
Det gennemsnitlige seertal til ”Tvillingerne og Julemanden” var 1.041.000. Hertil kom, at 152.000 fulgte den daglige genudsendelse.

Også DR1’s ”Pagten” havde gode seertal – 858.000 i snit – og en gennemsnitlig vurdering på 4,161. ”Pagten” blev genudsendt fire gange dagligt, og her blev det samlede seertal til de fire visninger 77.000.

Tv-klassikeren ”The Julekalender” blev i år vist om eftermiddagen med et gennemsnitligt seertal på 131.000. DR Ramasjang sendte ”Shane viser ’Jul på Slottet’” med 124.000 seere i gennemsnit. DR2 genudsendte ”Jul på Vesterbro” med 102.000 seere i snit.

”Jultra – store nørdernes jul” på DR Ultra blev set af gennemsnitligt 37.000 ved de daglige førstegangsvisninger.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button