TV-Sport

TV 2 har sat sit Tour de France 2022 hold

For første gang nogensinde begynder verdens største cykelløb i Danmark. Nu er TV 2 SPORTs Tour de France hold, der skal dække begivenheden, blevet sat, og her er der kommet flere nye ansigter til.

TV 2s dækning af årets historiske Tour de France begynder allerede den 27. juni i Tour-studiet i Tivoli.

Samme sted er der holdpræsentation den 29. juni, mens 1. etape køres 1. juli.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Tour de France Værter på TV 2

Stine Bjerre Mortensen, Thomas Kristensen og Rasmus Staghøj

Stine Bjerre Mortensen og Thomas Kristensen byder velkommen i Tour de France-studiet, mens etaperne køres i Danmark. Thomas Kristensen fortsætter til Frankrig som vært, når løbet forlader Danmark. Rasmus Staghøj er vært på AftenTouren.

Kommentator

Dennis Ritter kommenterer de 21 etaper fra start til slut.

Eksperter

Rolf Sørensen, Lars Bak, Christian Moberg, Anders Lund, Emil Vinjebo og Henrik Jul Hansen

Rolf Sørensen er fast ekspertkommentator sammen med Dennis Ritter. De får undervejs selskab af den tidligere cykelrytter Lars Bak, sportsdirektør på Team ColoQuick Christian Moberg, landstræner Anders Lund og Riwal-rytteren Emil Vinjebo. Lars Bak er desuden fast ekspert i AftenTouren, mens Moberg og Vinjebo er med i Tour-studierne. Den erfarne forfatter og journalist Henrik Jul Hansen er med i studierne i Danmark.

En der mangler er Chris Anker Sørensen, der jo desværre mistede livet i forbindelsen med dækningen af VM i september sidste år da han han blev påkørt af en bil, da han var på vej ud for at inspicere VM-ruten.

Tour de France starter i Danmark

Første etape af Tour de France 2022 køres i Danmark. Der vil blive kørt tre etaper i det danske landskab, hvor det hele starter med en enkeltstart i København. 2. etape går fra Roskilde til Nyborg, hvor rytterne blandt andet skal over Storebæltsbroen. 3. etape køres fra Vejle til Sønderborg, inden rytterne skal videre til Frankrig.

Flere danske ryttere forventes at stille til start. Kampen om Tour de France-tronen kommer til at stå mellem en bred vifte af store stjerner. Sidste år kørte danske Jonas Vingegaard, der kører for det hollandske storhold Jumbo-Visma, med om sejren til det sidste, men måtte til sidst se sig slået af sloveneren Tadej Pogačar.

Kilde: TV 2

Læs også


I samme kategori

Back to top button