TV-Nyt

TV 2 styrker igen sin håndbolddækning, der i den seneste sæson har haft klar stigning i seertilslutning

Trine Nielsen TV2
Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

TV 2 og TV 2 SPORT har i den seneste sæson yderligere skærpet sit fokus på dansk håndbold, og det har givet bonus i form af højere seertilslutning til de danske håndboldligakampe på TV 2 SPORT.

I sidste uge sluttede sæsonen 2016/2017, og samlet set fik kvinde- og herrekampene i Primo Tours Ligaen og 888 Ligaen 15 procent flere seere på TV 2 SPORT sammenlignet med foregående sæson 2015/2016. I gennemsnit havde hver kamp 66.000 seere, mens årets topscorer – herrekampen Aalborg – Bjerringbro-Silkeborg i maj – nåede 137.000 i snit til kampens to halvlege.

Endnu bedre har klubhåndbolden klaret sig, når man studerer kampenes konkurrencemæssige styrke i forhold til andre tv-tilbud – altså håndboldkampenes seerandel/share. Ligakampenes seerandel voksede fra 3,5 til 4,1 procent i sæsonen 2016/2017 – en relativ fremgang på 17 procent.

– Det giver anledning til stolthed, fordi vi på TV 2 SPORT har arbejdet målrettet på at forbedre og forædle hele tv-produktet – både produktionen af selve kampene, optaktsprogrammerne og de efterfølgende studieprogrammer. Og det gælder i øvrigt både redaktionelt indhold, afvikling, foto, grafik teknik med videre. Vi bringer seerne endnu tættere på i enhver forstand, siger chefredaktør John Jäger, TV 2 SPORT, og fortsætter:

– Jeg er fuldt og fast overbevist om, at det er medvirkende årsag til, at vi har kunnet hæve antallet af tv-kampe markant og alligevel få antallet af seere til hver kamp til at stige. Det er klart, at dansk ligahåndbold leverer forrygende underholdning i sig selv – og tak for det til aktørerne! Men jeg tillader mig at lette på hatten for vores tv-medarbejdere, der hver eneste uge leverer en stor indsats for hele tiden at gøre produktet bedre for seerne.

Efter den særdeles succesfuld håndboldsæson på TV 2 og TV 2 SPORT har TV 2 fastansat den tidligere landsholdsspiller Trine Nielsen som ekspert og kommentator.

– Trine er respekteret i dansk håndbold for den altid fair, men også skarpe tilgang til spillet og aktørerne. Som tidligere landsholdsspiller kender hun mekanismerne på og omkring et håndboldhold, og med Trine Nielsens analyser og menneskelige indsigt kan vi komme endnu tættere på. Og det er fremdeles vores ambition med håndbolddækningen på TV 2s kanaler, siger TV 2s håndboldredaktør, Dan Philipsen.

Trine Nielsen, som i de seneste sæsoner har været ansat hos GOG, glæder sig til at prøve kræfter med håndbold på TV 2 og TV 2 SPORT på fuld tid.

– Jeg har nu været en del af TV 2s håndboldhold i omkring 10 år, og efter en årrække med to arbejdspladser har jeg nu muligheden for at hellige mig TV 2 SPORT 100 procent. Det er en supermulighed for en håndbold-nørd som mig, siger Trine Nielsen og fortsætter:

– Jeg elsker at nørde håndbold og derved formidle min passion for sporten til alle omkring mig, så arbejdet på TV 2 er et drømmejob. Jeg holder stadig kontakten med folkene i gamet, jeg får lov at komme ud i hallerne i hele Danmark og fornemme atmosfæren, duften af harpiks og glæden hos fans, frivillige og spillere.

Trine Nielsen er også med på TV 2-holdet, når TV 2s hovedkanal torsdag 8. juni viser det danske kvindelandshold i kamp mod Tyskland i Ceres Arena i Aarhus. Kampen er et led i det danske landsholds forberedelser til VM i december i netop Tyskland.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button