TV-Nyt

TV 2 gør status på Tinkas juleeventyr

Tinkas juleeventyr blev den mest sete julekalender på dansk tv siden 2011 og er nu den højest vurderede TV 2-julekalender nogensinde.

Seertallene til ’Tinkas juleeventyr’ var støt stigende. Højeste seertal blev nået til afsnit 23, som blev set af over 1,4 mio. seere lørdag 23. december. Det er det højeste seertal til et afsnit af en julekalender på dansk tv siden 1. december 2008 – nemlig til premieren på TV 2-julekalenderen ‘Mikkel og Guldkortet’.

Ved den efterfølgende genudsendelse på tv og ved den tidsforskudte sening var der tilsammen op imod 300.000 seere til afsnit 23 af ‘Tinkas juleeventyr’. Hertil kommer seningen af snigpremieren på TV 2 PLAY.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Den store juleduet: Over 35.000 video-uploads på Tinka-appen
Også på andre måder har ’Tinkas juleeventyr’ engageret danskerne. Via Tinka-appen har danske børn og unge lavet sjove videoklip og er blevet en del af julens store interaktive musikvideo ved at synge duet med de to kendte sangere Burhan G og Frida Brygmann, karaktererne fra julekalenderen og resten af Danmark.

– Funktionaliteten med to videoer over for hinanden er hidtil kun set ganske få steder. Vores integration med tv – altså brugernes mulighed for at interagere med julesangen – er ikke set før på dansk tv og måske ikke tidligere på tv i det hele taget. Det kræver dygtige kreative hjerner at udtænke den slags koncepter, og vi skal være stolte af, at vi flytter grænser. Med ’Tinkas juleeventyr’ har vi leveret en af de mest komplekse og mangfoldige kampagner i Danmark i 2017, siger Jacob Weinreich, marketingschef på TV 2.

Over 50.000 danskere downloadede appen, og flere end 35.000 videoer blev uploadet.

 

  • Årets TV 2-julekalender er den højest vurderede TV 2-julekalender nogensinde med vurderingen 4,3 på skalaen fra 1 til 5, hvor 5 er bedst. 23. afsnit fik i øvrigt den sjældent høje vurdering på 4,6.
  • ‘Tinkas juleeventyr’ opnåede den højeste seerandel – nemlig 52 procent i gennemsnit – som en dansk julekalender har fået siden TV 2s ’Jul i Valhal’ i 2005. De to sidste afsnit nåede endda shares på 62 procent.
  • Afsnit 23 fik med over 1,4 mio. seere det højeste seertal til et julekalenderafsnit siden 2008.
  • ’Tinkas juleeventyr’ opnår den højeste TV 2 PLAY-sening til en julekalender nogensinde.
  • Trods en generelt lidt vigende tv-sening gennem de senere år formår ’Tinkas juleeventyr’ at blive den mest sete julekalender på dansk tv siden 2011.
  • Årets TV 2-julekalender blev i gennemsnit set af over 1,1 mio. danskere på dagen, hvor de enkelte afsnit vises første gang. Hertil kommer flere end 100.000 til den følgende dags genudsendelse på tv samt knap 100.000, der samlede op på afsnittene i dagene efter første visning. Herudover kommer seningen af snigpremierer på TV 2 PLAY.
Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button