TV-Nyt

Tilståelsen

- TV 2 er på vej med ny, stor dokumentarserie i true crime-genren

True Crime genren er populær for tiden og TV 2 er på vej med en ny dokumentar i denne genre. I ’Tilståelsen’ undersøger TV 2 sagen om den største danske massemorder i nyere tid. Han tilstod forbrydelser, der kostede 38 mennesker livet. Men var hans tilståelser troværdige?

Dokumentarserien ’Tilståelsen’ tager udgangspunkt i begivenheder i januar 1989. Den mentalt udviklingshæmmede Erik Solbakke bliver dømt og kendt som Danmarks største massemorder, da han tilstår 27 pyromanbrande, hvor to mennesker omkom, samt den værste brand i nyere tid, branden på Hotel Hafnia i København i 1973, hvor 35 mennesker mistede livet.

Erik Solbakke tilstår også et brutalt drab på en 15-årig pige, der blev fundet dræbt på Fanø i 1980. Forbrydelser, der kostede 38 mennesker livet. Erik Solbakke bliver dømt til forvaring og indespærret på ubestemt tid.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sagen mod Erik Solbakke blev landskendt, og gennem årene er der skrevet flere bøger og lavet film om, hvordan det lykkedes en efterforsker fra Rejseholdet at opklare og få Erik Solbakke til at tilstå de mange forbrydelser.

Ens for alle sagerne, som Erik Solbakke tilstod og blev dømt for, var, at de havde været uopklarede i flere år, og at der ikke var nogen øjenvidner eller tekniske beviser, der knyttede Erik Solbakke til de mange forbrydelser. I alle sagerne var det helt afgørende bevis mod Erik Solbakke hans egne tilståelser. Men var de troværdige?

TV 2 Dokumentar kulegraver i fire afsnit sagen om den mentalt udviklingshæmmede mand, der blev udråbt til Danmarks største massemorder. Gennem unik adgang til politiets sagsakter og interviews med flere af de involverede personer bliver politiets efterforskning og afhøringer undersøgt til bunds.

I dokumentarserien ‘Tilståelsen’ kommer der nye oplysninger frem om den komplicerede sag, som i dag sætter hele sagen og Erik Solbakkes tilståelser i et nyt lys. For spørgsmålet er, om der overhovedet var belæg for at dømme Erik Solbakke skyldig for de grove forbrydelser?

‘Tilståelsen’ er produceret af Koncern TV og Film & TV 2 med støtte fra Det Danske Filminstituts Public Service Pulje.

Tilståelsen
Tilståelsen
Kilde: TV 2 presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


I samme kategori

Back to top button